CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 27, 2010

dreams come true =D

mimpi2 indah yg diharapkan menjadi kenyataan..hehe

PERTAMA::
ingin bercuti bersama keluarga dan kawan2 d pulau2 o pantai..
smbl duduk besenang lenang menghadap laut mesti tenang je rasa nya..hehe


KEDUA::
ingin memiliki kereta idaman..
xdpt mitsubishi lancer, proton inspira pn jd la  =D


KETIGA::
memandangkan skrng ngah dmm bola n malaysia dpt msk final piala AFF suzuki,,
teringin mau memiliki jersey malaysia..
dr dulu lg sbnrnya nk sbb baju 2 color kuning kn, i like yellow..hehe
tp xlps2 jgk nk beli.


KEEMPAT::
nk teddy bear yg besar mcm ank gajah..hahaha
skrng da ada bear tp xbesar mcm ank gjh lg..
xde tilam pn xpe leh tdo ats dia je..hehe


KELIMA::
disebabkn suda tamat pengajian,
ingin mendapat pekerjaan secepat mungkin..hehe
mau membalas jasa ayahanda dan bonda..aceceh =D

KEENAM::
nie mimpi yang amat indah sekali yg diharapkan menjadi kenyataan,
ada anak raja yg dtg masuk meminang..haha
sbb kalau da nama nya anak raja mesti kaya kn,
maknanya semua impian aku kt atas akan dpt dilaksanakn dgn mudah sekali..hehe
anytime blh g holiday,
setakat mitsubishi lancer 2 apa la sngt, kapal terbang blh dia belikan,
1 kedai jersay 2 pn blh dpt,
keje nya goyang kaki kt umah je..hehe ;p

Thursday, December 23, 2010

first i.n.t.e.r.v.i.e.w

esk adalah merupakn 1st interview aku..
perasaan aku skrng da xkeruan..hehe
takut pn ada nie..

xbersedia lg sebenar nya nk memasuki alam pekerjaan,
tp smpi bila kn nk rasa xbersedia..

xtau la esk mcm mana..
harapan yg mengunung agar semua nya berjalan dgn lancar =D






p/s:: wish me luck =D

Tuesday, December 14, 2010

s.t.u.d.e.n.t

saat2 terakhir memegang title student..
mcm xpercaya je aku da nk abs study,
setelah menempuh segala halangan n dugaan =D
akhir nya berjaya jgk aku menghabis kn study aku.
syukur alhamdulliah smbl menadah tgn...hehe

start dr umo 5 taun smpi sekarang bljr je keje nya,
lps nie akan menempuh ke alam lain plk,
tp yg sebenarnya kita nie smpi bila2 pn ttp dlm proses pembelajaran kn.

lps nie mesti rindu nk bergelar student blk..;(

 sekolah kebangsaan ulu gali (1993 - 1997)

zaman kanak2 riang time nie..hehe
g sekolah pn sbb nk g main ngan kwn bkn nk bljr sngt pn..
prnh time kls fardu ain ptg, main galah panjang
pki bju kurung puteri islam lps 2 jth smpi koyak kain..haha
blk umah kena mrh...

 sekolah menengah clifford ( 1997 - 2004 )

aku start sekolah kt cnie dr drjh 4 smpi form5
paling setia la aku ngan sklh nie..hehe
kt sekolah nie pn da banyak bnd yg aku buat,
jgn tgk muka baik aku nie xwat jht..haha
sklh nie jauh la jgk dr umah aku,
bayangkan la bru umo 10 thn da kena duk hostel
time 2 ari2 nangis nk blk, nk pndh sklh
tp ayah aku ckp kalo nk pindah ayh aku xnk sklh kn aku trs
masa 2 bdk lg takut la kalo xdpt sklh nnt jd bodoh..hehe
banyak sngt kenangan kt cnie..sangat2 rindu..

universiti teknikal malaysia melaka ( 2005 - 2010 )

happening jgk la duk melaka nie..i like =D
sepanjang 5 taun duk sana blh da la jgk ckp melaka ( lahabau, lahanat ) hehe..
duk melaka selalu g lepak2 kt tepi pantai..ala2 org putus cinta duk tepi pantai..haha
yg pasti skrng sy amat merindui melaka..huhu

Thursday, December 9, 2010

berdebar-debar rasa hati.....

rasa berdebar-debar je hati nie...
kenapakah??? =D

esok ada presentation untuk industrial training..
kena present ngan supervisor company n lecturer..
rasa xtenang je lg selagi xselesai sume benda nie..huhu

tp aku rasa nie sume normal bg student kn..
setiap sem mesti ada presentation punya..
tp even da selalu pn still ada rasa takut jgk..
mcm apa yg aku rasa skrng nie la..hahaha

tp bila da abs present 2,
rasa lega yg amat2 la..
rasa mau melompat tinggi..haha (xtau la tinggi mana 2)

p/s:: wish me luck =D

Monday, December 6, 2010

---------------------

Love the world, love people, love life, 
but most importantly,
love yourself…
love who you are and what you stand for.

Wednesday, December 1, 2010

welcome december =D

sy sngt suka bulan 12..hehe =D
knp sy suka bln 12???

1) masuk je bln 12 ini bermakna sy hanya tinggal 2 minggu je lg
untuk menghabiskan praktikal sy..sungguh tidak sabar rasa nya..hehe

2) bln 12 menandakan kita sudah berada d hujung tahun,
n kita akan memasuki tahun yg baru dan ini bermakna umur sy akan meningkat..
yg nie sy xberapa suka sngt..hehe

2) yg paling sy suka sbb my besday n my abah besday bln 12..
sila sediakan hadiah tuk sy k..hehe

Friday, November 26, 2010

sy mau ini =D



ada sape2 x yg berhati mulia yg nk hadiah kn tuk sy..hehe
sngt2 teringin ingin memeliki gelang nie..=D

p/s: memasang impian nie minx2 ada la yg baik hati nk belikn tuk sy..haha
(anyone here???)

Monday, November 15, 2010

ANUGERAH

sy dpt anugerah lg a.k.a award =D
thankz 2 eyka elisha untuk award nie...

 BLOGGER STAR
da rasa jd mcm bintang-bintang lak dpt award nie..haha

cantik ke..hehe

Friday, November 12, 2010

FRIEND a.k.a KAWAN

Kdg2 kwn yg kita baru jumpa sekejap je da blh jd kawan baik kita kn..
n kadang2 kawan yg da lama berpuluh2 tahun pn blm tentu blh jd kwn baik kita..
apa2 pn aku nk ckp yg sekarang  nie aku amat rindukan kwn2 aku..huhu
sudah lama tidak berkasih sayang sama mereka semua…
I MISS U OL……

Org cakap kwn time epy senang nk cari tp kwn menangis susah nk cari..
Tp syg2 sy nie tetap ada xkira la time gembira o sedih…
Ktorg berkawan pn da lama since sekolah lg,
Da macam adk beradik da, luar dlm masing2 sume da tau da…hehe






Yg nie plk syg2 sy yg saya jumpa masa kt melaka, 
usia persahabatan ada da la dlm 5 thn..hehe
Dorg nie pn sy rindu sngt2, 
rindu mau kua tgk wayang sama, kua makan sama2 n
Yg plng rindu nk g lepak blk dorg gosip2 n 
lepak dlm blk tgk movie sama2 =D




p/s::sy syg awk2 sume

Wednesday, November 3, 2010

saya mau jd kuat...

saya nak jadi kuat...
da macam iklan super power da..haha
tp sy bkn nk kuat yg i2...hehe

sy nk kuatkan ati n iman..aceceh =D
btl la nie...
sy nk bila ada apa2 yg buat sy sedih sy xmenangis..
lg2 kalo disebabkan lelaki, sy xnak menangis kerana lelaki...
tp sy xckp kuat untuk i2...


p/s::hanya kawan2 n family yg blh buat sy kuat....

Thursday, October 28, 2010

--------------

"The difference between school n life?"
In school, you're taught a lesson and then given a test.
In life, you're given a test that teaches you a lesson.”


Saturday, October 23, 2010

--i need someone--

saya perlukan sesorg untuk membuatkan hidup saya ceria..
saya perlukan sesorg untuk membahagiakan saya..
saya perlukan sesorg untuk mengisi kekosongan d hati..
saya perlukan sesorg untuk mengambil berat ttg diri sy..

---i really2 need some1 right now---

sangat rasa2 xsemangat skrng, tp kita xblh trs2an mcm nie kn..
life must go on..

Ingatlah semua yang berlaku adalah ujian daripada Allah dan ada hikmah disebaliknya.
Sesungguhnya Allah tidak menurunkan ujian jika hamba-Nya tidak mampu untuk menanggungnya. Bersabarlah....

Friday, October 22, 2010

happy birthday to you

ari nie ari jadi org yg pernah aku syg dulu,
tarikh nie mmg ditunggu2 untuk aku celebrate ngan dia,
tp skrng sume nya da xde makna pn..
wpn skrng aku n dia sudah tiada apa2
aku still wish besday kt dia jgk,
xbaik nk bermusuh2 kn...

my wish::

It’s a nice feeling when you know
that someone likes you,
someone thinks about you,
someone needs you;
but it feels much better when
you know that someone
never ever forgets your birthday.
HAPPY BIRTHDAY“.

Friday, October 15, 2010

sy dpt award =D

gaya2 mcm dpt anugerah bintang paling popular lak..hahaha
award nie sy dpt dr WANZI.
thankz wanzi =D



p/s::nie award sbb aku banyak berjalan agknya..hehe

Tuesday, October 12, 2010

facebook~~

kdg2 facebook nie bgs tuk cari kwn2 lama kita dulu,
xkira la kwn sklh rendah ke, menengah ke, universiti ke kn..

tp yg xbest nya bila org yg kita da xnk ingat
tbe2 kita terjumpa profile dia kt facebook..
sangat xsuka..huhu
konon xnk la tgk photo2 dia..
lps 2 gatal jgk tgn g klik..
n then ati rasa skt..huhu

i hate dis feeling =(

Thursday, October 7, 2010

syg sy sudah pergi...

rasa sedih lg ats pemergian mySyg a.k.a my BFF..
jgn pk bkn2 ek..
dia hanya pergi meninggal kn malaysia..

minggu lps aku n lalink2 ku yg lain g anta dia kt klia
tp b4 g kl  ktorg g genting dulu..hehe
plan g genting juz nk ambk gmbr je.. =D

masa kt klia abs banjir la klia 2 ngan hujan air mata ktorg..hehe
aku ngan kwn2 aku mmg mcm adk beradik da..
i2 yg rasa sedih sngt..;(
tp kena bersabar kn, bkn dia xblk langsung m'sia
nnt dia blk la..
tp rasa sedih jgk, sudah jarang blh kua bersama2..huhu
da rezeki dia kt sana kn, nk wat mcm mana..

nie gambo2 masa kt genting n klia..





Friday, October 1, 2010

tekanan untuk memilih pasangan....

tiba2 aku rasa tekanan untuk memilih pasangan hidup..
walaupun skrng nie aku xde sape2 calon untuk dijadikan pasangan..
i'm single..hehe

jgn la cakap aku gatal nk kahwin lak ek bila ckp psl nie..hehe
bila umur da makin meningkat nie mcm2 kena pk..
buat masa skrng aku xde rasa da untuk main2 kalo bercinta2 nie..
bila sudah tua sudah tiada istilah cinta monyet lagi..haha
saya mau cari yg btl2 boleh jadi pembimbing..aceceh


p/s::doakan saya dpt calon yg sesuai secepat mungkin..hahaha

Wednesday, September 22, 2010

holiday with my lalink2 =D

ari minggu baru nie aku kua jln2 ngan mmbr2 yg aku syg =D
dorg nie mmg mmbr aku dri dulu n untuk selama2nya..
kwn susah n senang...
ada yg dr sklh rendah n smpi la skrng ktorg kwn..
lua dlm mmg da tau semua la..haha

nie gambo masa ktorg jln2 tp xsume mmbr yg i syg pg..
al maklum la da beso2 nie rmi yg da bekerjaya n sibuk..hehe







p/s::i luv u ol so muchhhh...

Wednesday, September 15, 2010

i LIKE u....

tetiba lak skrng nie aku rasa,
aku ada perasaan kt kwn lama aku...
kwn masa aku kecik2 dulu.

dulu masa kecik2 msng2 comot,
ini da bsr aku tgk dia mkn cute lak...hahaha
aku pn xtau dia skrng da ada gf or blm..

p/s::agak2 dia ada perasaan yg sama mcm aku x
or aku je yg perasan lebih nie..syok sendiri

Saturday, September 11, 2010

aidilfitri yg happening =D

raya taun blh dikira happening la jgk =D
tp ada jgk xhappening nya, taun nie tain pertama ktorg beraya tanpa nenek..
rasa kehilangan yg amat sangat...

ari raya 1st, pg 2 blk umah atok je kjp,
lps 2 juz duk umah tunggu sedara mara dtg umah
n tetamu2 lain yg dtg beraya...

mlm nie plk nk buat mkn2 kt umah tuk kwn aku n kwn2 adik aku..
skrng ngah bz kms umah tp sempat lg nk update entry..hehe =D

nie gambo2 masa ari raya 1st...


my big happy family =D



di rumah atok kesayangan =D

Monday, September 6, 2010

weekend yg happening =D

sangat epy minggu nie coz dpt jumpa mmbr2 lama dulu (xcliffordian)
g shopping raya, berbuka bersama2, lepak2, g tgk movie...
i like =D

gambar2 kami bersama..
nie xsume ada, kalo ada sume lg happening =D


p/s:i miss u ol..muaaahhhh

Wednesday, September 1, 2010

national day

perbarisan tuk hari kebangsaan smlm kontinjen aku menang no1..hehe
saya sangat suka =D
berbaloi2 rasa nya msk perbarisan...

da lama gila xjoin benda2 mcm nie since abs sklh menengah..
nie antara gambo2 masa merdeka day =D
pentas utama

bergambar ngan staff mdRaub

mmbr2 praktikal =D


kami lah juara..hehe