CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 29, 2010

tak ku sangka...

xsangka sangat2 smlm jumpa blk kwn zaman berhingus dulu..hehe

mmg kalo ikutkn da lupa da..
msng2 da bsr muka pn da xbpe nk ingt mcm mana...

mcm kelako lak...haha
rsa nk gelak je...

tp rasa excited sbb dpt jumpa blk...
dulu ktorg berjiran sblh rumah je..
kt sklh pn 1 claz...
tp bila aku da pindah mmg da xjumpa da..
da berbelas taun la jgk..
bru smlm jmp balik...hehe

kpd aimil @ emil sory smlm aku xingat nama ko=D
tp aku ingat lg yg kita mmg pernah berjiran n ko kwn rapat aku masa kck2 dulu...hehe

Saturday, June 26, 2010

COOL JUMPER CONTEST

nama aku d'tag oleh dawy untuk menyertai contest =D
untuk mencuba nasib aku pun try la..hehe

syarat2 contest :

  1. Rakamkan sebarang gambar anda atau bersama kawan2 dengan aksi lompat yang paling cool.
  2. Gambar yang diedit secara sederhana atau yang unedited juga diterima.
  3. Be my follower --> Nina Aman
  4. Repost entri ini di blog2 anda dan tag 4 kawan.
  5. 2 foto dengan aksi lompatan paling cool akan disiarkan di blog saya dan berpeluang menerima hadiah menarik.
  6. Tarikh tutup: 4 JULAI 2010
Gambar yg aku pertaruh kan..hehe =D
bergembira selepas abis presentation =D

aku nk ajak kwn2 lain yg suka melompat join contest nie..hehe

Thursday, June 24, 2010

sy dpt award lg =D

sy dpt award lg..hehe
kali nie dr misz_nierah ...
thankz misz nierah. i like =D










1. Anda mesti beri pujian kpd pemberi Award ni
thankz 2 misz nierah,coz bg award nie wpon rasa nya baru je beberapakali g walking2 d blog nierah..hehe 

2. Sila beri Award kpd 10 blogger yg laen

3. Anda msti memberitahu kpd 10 blogger ni
orait =D

4. Bagaimana anda boleh digelar blog yg best n great?
saya pn xtau kenapa..no comment..hehe


p/s: penerima award, nak amik award saje tanpe tag pon boleh. tepek je kt bhgn award korang. senang cite :)




Wednesday, June 23, 2010

masa itu hampir tiba...

masa untuk aku meninggalkn melaka yg banyak memberikan
aku memori2 yg indah n pahit hampir tiba...
mayb lg 5 ari aku akan pulang ke pahang yg dirindui..
mmg xsabar da rasanya aku nk mengabiskan ari2 yg tinggal di melaka nie...

tp bila pk2 blk, rasa sedih lak...
5 tahun da aku duk melaka...
boleh dikatakn melaka nie da jd kg yg no 2...

nnt bila da blk pahang mesti da susah nk jumpa mmbr2 kt cnie balik..huhu
da xdpt da nk kua berpoya2 bersama mereka..
sungguh banyak kenangan indah bersama...

gambar2 aku n kawan2 yg aku suka =D
i luv u ol..muuuuaaahhh..






Monday, June 21, 2010

hilang sudah....

hilang sudah tempat untuk mengadu..
hilang sudah tempat untuk bermanja n berkasih sayang...
hilang sudah tempat untuk gaduh2 manja...

aku betul2 rasa KEHILANGAN...
sunyi sepi...
kosong...

aku amat syg dia...
berikan aku kekuatan n keyakinan untuk menerima semua ini...

Andai kau dapat melihat hatiku 
Andai saja kau dapat membaca fikiranku 
Betapa ruang jiwaku penuh bayangan dirimu, 
Menghiasi hari-hariku 
Senyum dan suaramu teduhkan jiwaku 
Cintailah aku dengan kesungguhanmu 


jiwang la pulak kn..huhu

Sunday, June 20, 2010

dalam dilema...

sangat susah untuk membuat keputusan...
x tau yg mana 1 patut dipilih...

aku sedang dalam dilema untuk memilih tempat untuk praktikal..
1. dekat dengan umah kt kg tp xde elaun
2. jauh dari umah tp ada elaun n tempat nya melaka jgk.
(da 5 taun duk melaka rasa mcm da penat lak duk cnie)

aku sangat serabut untuk membuat keputusan
ditambah pula dgn masalah percintaan yg tiada penghujung nya..
ari nie mungkin adalah ari yg aku akan bermula hidup single mingle balik...
hati ini sudah sering dilukai dan aku x sanggup lg untuk teruskan nya..
diharap aku kuat semangat untuk melalui ini semua..AMIN

abah saya pesan fikir lah elok2 jgn sampai tersalah buat keputusan n
aku sendiri yg akan menanggung akibatnya.
nie yg buat aku lg sakit kepala..

ada x sape2 yg boleh bg cadangan atau pandangan dgn mslh yg aku hadapi nie..

sy dpt award =D

sy dpt award dr my best frenz a.k.a my housemate
thankz meISsaya =D




ceritakan bagaimana usaha korang untuk mencomelkan blog korang.
selalu g usha2 blog org lain n minx tunjuk ajar kalo dorg nk ajar la kn, kalo x belajar sendiri je..hehe 

website yg korang slalu pegi utk membantu korang mengedit blog.
banyak tp da xingat url nya..hahaha


tuliskan lima perkataan yang menggambarkan diri korang.
1 .sangat sensitif
2. i am a simple person
3 .setia org nya..hehe
4. pemalu
5. manja kot..haha


tag kawan2 korang yg korang rasa patut menerima award ini.

Saturday, June 19, 2010

gulai tempoyak ikan patin...

hari ini aku da kena balik melaka..
sekejap je dpt cuti kt umah..
tp xpe lg sekejap je aku akan meninggal kn melaka dan akan menetap di raub..hehe
tidak sabar menunggu waktu i2..=D

tp nnt mesti rasa rindu kt melaka lak bila da kt umah..

ari nie perjalanan aku sangat memenatkan..
raub-KL-melaka...
da la jln jem gila..
ptt nya 2 jam je blh sampai melaka da jd 4jam sbb stuck ngan jem..
melampau punya banyak kete ari nie..
tp alhamdullilah aku selamat sampai ke destinasi..

pg td b4 aku nk blk ke melaka my ummi tersayang da siap msk kn
gulai tempoyak ikan patin n sambal petai udang....
mmg aku da lama da teringin mkn benda alah nie..
lagi2 gulai tempoyak ikan patin 2..yummmy hehe
akhirnya tercapai jugak..
syg ummi lebih..mmmuuuuaahhh

gulai tempoyak ikan patin = anak PAHANG sejati..hehe

Wednesday, June 16, 2010

hati lelaki...

mcm mana nk memahami hati lelaki..

aku kadang2 agak failed dlm bab nk phm memahami nie...
especially nk paham hati kekasih gelapku  atau nama lain nya en abg syg..hehe

mmg susah ke kaum lelaki nie nk kongsi masalah dorg ngan kita...
ataupun dgn kata lain dorg nie ego kot..

kalo org perempuan mesti sume benda nk cite kn=D

kat sini aku ada tips2 memahami hati lelaki..
kepada gadis2 d luar sana n termasuk la aku boleh lah belajar ckt2 mcm mana nk ambik ati org laki nie...

1. Bila si dia sibuk
Jangan pula kamu terhegeh-hegeh meminta si dia menjemput kamu di tempat kerja ataupun menemani kamu pergi membeli belah

2. Bila si dia ego
Jangan sesekali kamu mempersoalkan tentang keegoan bila sikap sebegini sedang menguasai dirinya. Lelaki amat payah utk mengakui dirinya ego sebaliknya berpendapat ianya tega. Ye la tu..

3. Bila si dia romantik
Ajaklah si dia bersiar siar di tepi pantai ataupun pg candle light dinner sambil mengenangi saat-saat manis pertemuan pertama.

4. Bila si dia panas baran
Jangan membuat sesuatu yg blh menyemarakkan lagi perasaan marahnya. Cuba kamu berdiam diri dulu sehingga kemarahan nya reda.

5. Bila si dia penat
Jangan mengadu perkara atau hal yg remeh temeh. Dlm saat begini si dia hanya perlu rehat yg secukupnya dan jangan memaksa dia membuat sesuatu yg boleh menambah kepenatan nya.

6. Bila si dia pentingkan diri sendiri
Cuba berterus terang dan meluahkan rasa x puas ati kamu tentang sikapnya itu. Kamu patut bersikap terbuka dan memintanya supaya mengimbangi pendapat kamu juga.

7. Bila si dia mengongkong
Kalau kamu memberontak, pasti akan dimarahi nya. Tapi kalo kamu menurut saja katanya takut menjejaskan diri sendiri. Utk itu, kamu perlu berkata padanya utk membiarkan kamu membuat kptsn sendiri asalkn tidak menjejaskn hubungan kamu ber2.

8. Bila si dia selamba
Cuba tarik perhatian si dia. Contohnya membuat sesuatu yg boleh menarik minatnya. Org yg selamba ini selalunya ingin kita yg memulakan dulu. Oleh sbb itu kamu patut merancang sesuatu bagaimana utk menarik perhatiannya.

9. Bila si dia curang
Jgn tuduh tanpa usul periksa. Jika benar dia curang, bersemuka dan tanya dgn nya mengapa bersikap begitu. Tapi kalau si dia tetap dgn keputusannya eloklah kamu sendiri yg berundur dulu sblm hati mkn parah dikecewakan.

10. Bila si dia lurus bendul
Mmg kamu blh mengambil kesempatan ke ats dirinya tetapi jgn smpi memperlekehkn setiap tindak tanduk nya. Kamu ptt menjadi perangsang padanya dan mengatakan yg si dia mampu menbuat kptsn sendiri tanpa mengharapkan org lain.




Tuesday, June 15, 2010

tidak ku sangka...

td lepas claz nk g beli mkn...

ari nie plan nk g beli mkn kt tempat baru..
sbnr nya xde la baru sangat juz da lama je xpg kdi 2..

bila da sampai kt tempat yg dituju..
nk trn kete da nie,
cek dlm beg, cri wallet...

jeng...jeng..jeng...
rupa nya wallet xbwk..

lps 2 nk pnjm duit member yg lain,
dorg pn xbwk jugak...
xsangka lak 1 kete sume xbwk duit..haha
nsb baik x beli lg, kalo x tersipu malu je xde duit...hehe

sian kt aku n kwn2ku xdpt nk beli mkn..
kena la blk umah dulu ambk duit...hehe

p/s:sblm kua umah cek dulu ada bwk duit ke x =D

Sunday, June 13, 2010

ketawa geli hati...

semalam aku berjaya menamatkn cerita CHAPALRELA yg ditayangkn di astro warna..
tp aku tgk kt youtube je...

mmg lawak gila la cite 2..
membuatkn ari2 ku indah dgn lawak2 bodoh johan n zizan...

lagi satu aku suka tgk cite 2 sbb dia buat kt kuala lipis a.k.a kg halaman..
sbnrnya bkn kg aku pn..haha
tp aku pernah sklh kt kuala lipis n kwn2 tersyg ramai kt sana..

diharapkn supaya selepas ini ada la lg cite2 mcm 2..
seronok aku dibuatnya=D

Saturday, June 12, 2010

Wednesday, June 9, 2010

impianku tercapai=D

akhir nya impian ku nk tengok cite lagenda budak setan tercapai..hehe

mmg excited sangat B4 nie nk g tgk LBS...
mayb coz time baca novel nie dulu best sangat..
n mana la tau time tgk cite nie boleh mengimbau balik masa zaman2 sekolah dulu..

pada pendapat aku jalan ceritanya best la jgk..
tp rasanya baca novel lg feeling..

n skrng aku mencari2 budak setan macam kasyah yang setia pada cintanya..
ada lagi x ek lelaki mcm 2 skrng?

xkisah la apa pn,tp aku xmenyesal langsung g tgk cite nie..
i like~~

mood ari nie::riang coz dpt tgk LBS n sedih dgn jalan ceritanya..huhu

sempurnakanku..

aku inginkan seseorang untuk menyempurnakan hidup ku..

masih mencari2 org i2..
bilakah akan ketemu...

doakan kebahagian ku..

layan lagu nie::yang sempurnakanku by 6IXTH SENSE
video

Tuesday, June 8, 2010

kenangan lama

kenangan lama yg aku ingin lupakn tuk selama2 nya
kembali menganggu perasaan ku...
luka lama berdarah kembali~~

cinta pertama mmg sangat sukar untuk dilupakan..

walaupun masing2 sudah membawa haluan sendiri..
n
sudah bahagia dengan kehidupan masing2..

tp aku tetap teringat kisah silam sewaktu bersama c dia...

ya ALLAH kuatkn semangat ku untuk melalui semua ini..

aku doakn c dia bahagia d samping pasangan nya..AMIN...

mood::sangat sedih..huhu=(

Wednesday, June 2, 2010

mari cuba...

Nak cuba cara baru untuk up traffic blog anda? Meh sini aku tunjukkan. Cepat, mudah enak senang nak buat. Aku dapat entri ni dari Hatiku Berkata
1. Buat satu entri seperti ini, atau copy+paste yang ini pun boleh dong. Kemudian tepek tajuk yang menarik.

2. Anda cuma perlu meletakkan Link URL di bawah untuk entri yang anda buat dalam blog anda. Takmoh pandai-pandai tambah URL orang lain ye.







PERATURAN!!!

1. Sebelum anda meletakkan Link URL ke entri blog anda, sila hapuskan link nombor 1.

2. Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang no.3 jadi no.2, yang no.4 jadi no.3 dan seterusnya.

3. Kemudian masukkan link anda di turutan bawah sekali. (No.15)

4. Ingat! Jangan ubah turutan link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Jika posisi anda pada..
Posisi no.15, jumlah backlink = 1

Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Mari tolong-menolong sesama blogger. Berbaloi-baloi.
Selamat mencuba!!!
Siapa yang copy+paste dari R4T jemput letak komen kat bawah bersama URL entri masing-masing. Ada surprise menanti anda!


*Dengan kartun-kartun tu kena kopipes :P

menanti dan terus menanti...

xde sape yg suka menanti o menunggu dlm dunia nie kn..

bak kata org bukan kata aku=D
penantian suatu penyiksaan...

kadang2 aku da naik fade up untuk menanti@menunggu..
lg2 kalo kita menunggu sesuatu yg belum pasti..

but i'm still waiting bcoz i luv u so much~~