CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, May 28, 2011

hargai org yg tersayang..

selalu nya kita akan sedar betapa penting nya
someone 2 bila dia da xde.
masa dia ada dgn kita, kita buat xtau je..*biasa la tu kan*

n bila kita da sedar 2 semua nya da terlambat..
situasi aku skrng w'pn aku still ada rasa syg lg kt someone nie,
n dia pn konon2 syg aku la lg..*but it was too late 4 me*
aku xblh terima dia blk, cuba mcm mana pn still xblh..
n baru skrng aku phm bila org ckp kalau hati tu da tertutup
kita da xblh nk buat apa..
aku pun da rasa selesa ngan life aku skrng even aku 
xde insan yg t'istimewa untuk b'kongsi masalah bersama..
setiap apa yg terjadi semua ada hikmah nya..
so aku kena belajar b'sabar..

actually aku merupakan slh sorang yg xbape nk pandai 
tunjuk kn yg aku syg kt org lain.
even ngan family sendiri pn..
tp dlm hati aku, aku syg mereka semua sngt2..
syg umi, abah, adk2 n kwn2 sume..

nota kaki :: so sebelum terlambat hargai la org yg kita syg..
2 3 ari nie mood b'sedih, mcm ada rasa nk nangis..
tp cik miza kena jd kuat ;)

Tuesday, May 17, 2011

RAHSIA

Sedang bersenang-lenang d'atas katil tiba-tiba terfikir
apa yang akan terjadi pd kita sekejap lg,
esok hari atau hari-hari yg m'datang kita pn tidak tahu.
RAHSIA ALLAH TIADA SIAPA YANG TAHU,

seringkali apa yang terjadi tidak sama dgn apa yang d'rancang.
ajal & jodoh sudah d'tentukan tp kenapa d'rahsiakan?
ada yg berkahwin tp b'cerai,kononnya tiada jodoh,
apatah lagi yg b'tunang o b'cinta,
bila2 masa saja t'pisah, jodoh belum tentu ada..
agak-agaknya apa hikmah d'sebalik ketentuan ALLAH yg satu nie?

Sungguh kita tidak tahu, siapa jodoh kita.
Tidakkah kita pernah t'fikir,
bagaimana seseorg yg asalnya dr selatan tanah air bernikah
dgn pasangan yg asalnya dr utara tanah air.
Pernahkan anda berasa hairan,
melihat si suami yang hensem bergaya
m'punyai isteri yg kurang dari segi paras rupanya.
Dan pernahkah pula anda berasa hairan melihat dua org
yang sangat b'beza karektornya,
akhirnya bersatu dgn ikatan pernikahan..

Kadang- kadang tidak terfikir dek akal kita perihal 'keunikan'
dalam sesebuah jodoh pertemuan.
Ada yg sejak kecil mcm anjing & kucing,
pantang jumpa asyik b'gaduh tapi bila besar
rupa nya takdir mereka untuk b'sama.
Tiada siapa tahu perancangan Tuhan..

Setiap apa yg ALLAH ciptakan, tiada yang untuk sia-sia.
Segala nya b'sebab..
Tetapi bkn perihal jodoh sahaja yg m'jadi rahsia ALLAH
ajal, maut, rezeki, kesihatan tubuh badan dan
mcm2 lg la yg bkn dlm bidang kuasa kita.




p/s:: knp tiba2 post entry sal jodoh nie..hehe ;)
penat da nk jwb soalan yg b'bunyi *bila nak kahwin*
sy rasa sy muda lg ;p

Saturday, May 14, 2011

bila bersama mereka....

semalam baru blk dr kl,
ada misi mustahak untuk d'selesaikan disana ;)
n alang2 menyeluk pekasam g jmp mmbr2,
spend time ngan dorg seari dua dulu
untuk melepaskn rindu d'dada..hehe
p tgk kongsi ngan dorg,
tp cite 2 tdk seperti yg d'sangka'kn,
aku rasa sbb ada sam je yg dpt m'hidupkan cite 2,
kalo x mst mati..hehe
tp ada jgk part2 yg best n kelakar..


biasa la kan kalau da berjumpa 2 macam2 isu terkini
& isu yg da b'abad lama pn dijadikan isu untuk b'sembang..
mmbr aku ada la tunjuk gambo lama2 zaman sklh dulu.
lps 2 dia ckp ko nie mcm dlm cinta kolestrol.
mula2 mcm pelik kenapakah dia berkata begitu..*muka conpius je*
rupa2 nya maksud dia nk ckp dulu aku gemuk *gila kejam*
n skrng kurus ckt w'pn xkurus bnyk la kn ;)
terima kasih kawan kerana m'yamakn aku seperti dlm cerita i2.
tp mayb jgk la kn dia nk ckp bila kurus aku da mcm ala2 erra fazira..hahaha


p/s:: to rosmaniza isa akan ku pastikan lps nie
peristiwa cinta kolestrol xkn berulang lg..haha
n lg satu kalo g mkn kt pizza aku xnk order mknn yg pelik2,
tempoyak lg sdp dr bnd alah 2..hehe
kalo da kg, kg jgk kn.hehe

Sunday, May 8, 2011

:: big family :)

sy ada ramai adk2,
al-maklum la anak sulung ;)
tp setiap kali ada org yg baru kenal
o baru2 b'kawan ngan sy,
mesti dorg tanya anak bongsu ke?
kenapakah?
adakah sy tdk mempunyai ciri2 sbgi kakak..hehe
xkisah la sume 2 kn, yg pasti sy merupakan
seorang along kepada 8 org adk.*ramai kn*

dulu2 mmg xleh terima sngt ada adk rmi nie,
lg2 kena pulak aku yg jd sulung..
rasa serabut nya ada adk ramai,
kwn2 yg lain xde pn yg seramai nie..

tp skrng, rasa bersyukur sngt.
w'pn ada masa & ketika nya mereka m'buatkan
sy berasa sakit kepala dgn karenah masing2..
tp mereka semua la yg membuatkan sy rasa happy :)
even sorang o b'2 xde kt umah rasa sunyi je..
ktorg mmg rapat between each other :)

 my big family :)

i luv u ol's so much....
to umi n abah i also luv u both very2 much :)

Thursday, May 5, 2011

teringin & ketagihan....

sangat berkeinginan untuk pg menonton fast & furious 5,
rasa excited bebeno nk g tgk cite 2,
sbb sy mmg suka bab2 kete nie,
walaupn hakikat nya sy takut nk bwk kete..hehe
lesen kete wat gantung kt leher je ;)
tp malang nya d kg halaman sy nie xde panggung wayang,
kg bebeno..hehe

bln nie banyak btl cite best kua,
minggu dpn kongsi lak kua,
lu langsi lu mati ;p
tgk trailer pn da blh gelak guling2..hehe

lps 2 cite nur kasih the movie lak,
cite nie pn ramai gak org tunggu2 nk tgk include me ;)
rasa2 mcm nk suh org panggil nur je lps nie,
cpt2 panggil sy nur.. ;p
sbb nk jd ala2 ayu & sopan mcm nur amina..hahaha

n sekarang nie aku ngah ketagihan lagu i do colbie caillat
n ku menunggu, rossa
keje nya asyik i do, i do, i do, do do do do do do do doo..
lirik ku menunggu 2 pulak mcm jahat je
tunggu org 2 pts ngan kekasih dia,
tp lirik tdk bermaksud apa2, juz minat lagu dia je.. :)