CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 28, 2011

::masa sekolah (part 2) ::

continue from the previous entry ;)

time sklh menengah pulak aku menimba ilmu d Sekolah Menengah Clifford Kuala Lipis (SMKC) dari form1 sampai la form 5, lower 6 sempat sebulan je rasanya.. sebenarnya SISP tu 1 tempat ngan SMKC dgn kata lain SISP berada d dlm Clifford *agak-agak korg paham x apa yg aku nk sampaikn..hehe* makna nya aku dr darjah 4 smpi la form 5 berada d sekolah n tempat yg sama *sngt setia ok*

kalau nk cerita moment2 terindah time sekolah menengah nie lg la banyak nya..3 page pn blm tentu abs ;p kwn-kwn time sklh menengah nie lg la ramainya coz kwn2 yg dr SISP ada yg still kt sklh tu lg n campur ngan kengkawan yg baru jmp, siap ada geng lg kot, nama geng dirahsiakan..hahaha *poyo* dan yang paling aku suka, ktorg smpi skrng still bersama lg, i luv u ol very2 much…*kwn time susah & senang*

masa sklh dulu aku mmg nmpk mcm baik dr segi luaran la muka nmpk mcm naive je..haha tp yg sbnr nya bak kata cikgu aku, aku la mastermind kalo plan benda-benda yg agak  jahat salah di sisi undang-undang sekolah..*sampai hati cikgu ckp sy mcm tu, sentap tau*.mmg banyak benda yg aku da buat time sklh dulu, ponteng kelas, ponteng prep, ponteng x g surau, flying without wing pn aku ada buat jgk..hehe dulu masa sklh aku msk brassband, kalau time nk bertanding tu mst ada latihan, latihan nya pg je tp lps tu ponteng xnk msk kelas da.setiap kali ada denda kt hostel msti muka aku ada punya..ada pernah sekali ktorg kena pnggl kt pavilion sbb x pg latihan sukan.. time tu kt pdg ada bdk-bdk laki main bola n ragbi..malu jgk kot time tu kena marah sbb dorg sume tengok je..*mcm xpernah tgk org kena marah je kn* lps pada tu mmg kena bahan jela  ngan dorg. da la time sklh menengah aku n kengkawan mmg  xprnh nk ngam ngan dak laki xkira la yg sabaya o yg lg senior, b’gaduh je keje nya..sbb tu time sklh mmg xde masa nk bercinta-cintun nie coz kalo jmp jeling2 je mana ada nk senyum2 manis nie..da lps abs sekolah baru rapat ngan dak lelaki time sklh dulu mayb sbb da besar kn mentality pn da berubah ;) kt dewan makan mmg selalu berlaku adegan baling-membaling makanan ngan dak lelaki..pernah sekali aku kena baling ngan kulit tembikai susu btl2 landing atas kepala abs tudung sekolah, mmg membara je masa tu..

banyak lg kejadian-kejadian  time sekolah dulu, mmg rasa rindu nk kembali ke zaman persekolahan coz sngt happening.tp nk buat mcm mana kn kehidupan mesti d’teruskan walau sepayah mana pn.

masa dolu-dolu ;)

Nota kaki :: tiqah, dilah, ros, meg, min, ada, eda, ct, dayah, yuyu, nad, pka & adie, aku sayang korang sume..

Saturday, June 25, 2011

::masa sekolah (part 1)::

Ketika sdg b’istirehat d ats katil tiba-tiba teringat blk masa zaman-zaman sekolah dulu. w’pn zaman sekolah tu da lama d’tinggalkn tp kenangan tu ttp ada kn. happening kot time sekolah dulu xkira la sekolah rendah o sekolah menengah ;) sekolah rendah nakal bdk kck, bila sklh menengah nakal cara lain lak..hehe *bkn aku bdk baik ke* since aku darjah 4 aku da kena duk hostel, coz konon nya aku terpilih utk g sekolah rancangan utk negeri Pahang kt Kuala Lipis, aku 1st batch utk program nie..mula-mula konon dpt tau terpilih tu excited la nk pg, time tu abah mmg mcm susah je nk lepas kan aku g, aku lak yg gatal-gatal pujuk abah nk msk sklh tu jgk. lps tu ambk kau bila da msk mmg rasa nk kua sngt2 je dr situ coz xtahan menahan kerinduan utk pulang ke rumah bayangkan la umo 10 thn da kena duk jauh dr abah ngan umi aku, mana blh mcm tu..hehe nk kena gosok baju sendiri, basuh baju sendiri, bgn pg xde org nk kejutkan, mkn lak kt dewan makan yg makanan nya xbape nk sdp. hari-hari kot aku nangis tepon abah mintak nk benti sklh tu, tp abah xbagi abah cakap kalau benti abah xnak sklh kn aku trs..time tu kck lg akal pn xpanjang percaya je la coz tkt nnt kalo xsekolah jd bodoh n xdpt nk jd peguam.masa tu cita-cita nk jd peguam..xmenahan..hehe

setiap ari rabu n jumaat mesti abah dtg, jumaat dtg nk jmpt aku blk rumah.time tu mmg tiap-tiap minggu aku nk blk, ari ahad lak abah kena anta blk hostel..rutin nie b’panjangan smpi aku darjah 5. Bila darjah 6 abah da suh aku blk naik bus..masa tu mmg xnk blk naik bus, tp mmg kena paksa jgk dlm bus nangis, ntah apa-apa kn malu kt org la wei..hehe w’pn dlm xnk aku b’sekolah kt situ akhir nya tamat jgk pengajian aku smpi UPSR di Sekolah Indera Shahbandar Pahang (SISP). Sangat-sangat b’terima kasih kepada en.abah kerana b’sabar ngan kerenah aku masa aku sekolah dulu.kalo bkn sbb abah mayb aku bkn aku yg skrng..  nak tau satu benda x ;) aku da belajar duk berjauhan ngan mak bapak aku dr umo aku 10 thn smpi aku ambk degree kn tp even smpi skrng pn kalo aku duk b’jauhan ngan family msti aku akan menitik kn air mata. Blh demam kot  kalo xblk umah sebulan..haha  don’t say aku anak manja k..aku xmanja..;p

cuba teka mana satu adalah diri ku ;) *darjah 5*

Nota kaki :: part 2 nnt aku cite masa zaman sekolah menengah lak k ;)

Wednesday, June 22, 2011

:: almost 1 year..

almost 1 year m'megang tittle single ;)
sy single sy ok..hehe
tp kdg2 ada jgk masa xok nya :p
rasa mcm nak jgk some1 yg blh ambk tau psl kita
o some1 yg kita blh cite sume mslh kita kt dia kn.
xtau la bila pulak nk tukar status kepada
in relationship or married kn..hahaha
kita tunggu & lihat :p
kita hanya merancang tuhan menentukn..aceceh :p

awal bln dpn my bff sudah mau kawin,
ktorg kwn dr sklh rendah lg n rumah ktorg pn dkt. *1 taman*
bila dia da nk kawin org-org kt taman mesti akan
tanya aku balik bila nk kawin coz ktorg sebaya.
tp xkan la kawan aku da nk kawin aku pn kena kawin jgk kn..hehe

Thursday, June 16, 2011

:: kita kawan...

rasa-rasa boleh tak kalau dulu nya dia
cinta hati anda a.k.a kekasih*bahasa xblh bla..hehe*
n skrng kamu semua nk dia jd kawan sahaja tanpa ada
perasaan seperti sdg b'kasih syg dolu-dolu..

kalau kawan b'tukar jd kekasih rasa nya mcm da biasa,
tp kalau dr kekasih nk b'tukar jadi kawan mcm rumit je..
mmg d'akui ada perasaan kurang selesa
bila situasi mcm nie t'jadi.bagi sesetengah org may b perkara nie
nmpk mudah tapi xsemua dapat terima keadaan seperti ini.
sedikit sebanyak kenangan lama mesti t'ingat balik..
tipu la kalau ada yang cakap boleh lupakan semuanya..


nota kaki ::
sedang b'sikap profesional seperti tiada apa yg berlaku ;)
yang penting kita kawan..

Monday, June 13, 2011

menung...

termenung jauh jap…
coz my lappy xdpt d’selamatkn lg..huhu
hilang sume barang-barang dlm tu..
xsempat nk selamat kn gambar2..
xtau nk sedih ke nk buat muka happy nie *menung lg*
nk beli baru xberduit ..
nk minta tolong doakan supaya cik miz mizza dpt keje
dgn kadar segera,
blh beli miss lappy baru ;)

nota kaki:: skrng melukut d'tepi notebook adk je la ;(
menung lg dan lg bila t'ingat kekasih a.k.a kawan lama..hehe

Friday, June 10, 2011

sudah b'jumpa sudah b'gembira ;)



baru2 nie ada misi ke bumi melaka,
misi lain adalah utk b'jumpa kembali
teman2 s'rumah, s'bilik, s'kelas n s'kepala ;)

aktiviti yg d'jalankn utk melaksanakn misi ::

Sunday, June 5, 2011

i miss dat moment ;)




sbnr nya entry nie nk bls dendam kt chikicicok
kerana dia dgn sedaya upaya menyuruh sy tgk entry dia
kerana dia ckp dia ada upload gambo time dolu2..
selepas puas membelek2 tiada pn gambar sy di situ..*hampa*

aku rasa zaman yg paling happening
time b'gelar student
tak kira la student sekolah ke universiti ke.
even kdg2 tension ngan pelajaran yg d'pelajari
tp still happening..hehe

bila da habis sesi pembelajaran nie,
rasa rindu lak zaman2 bljr dulu..
nk g kelas & keluar b'foya-foya
together-gether ngan kengkawan seangkatan ;)
sangat merindui saat & ketika itu..


nota kaki :: xsabar nk together-gether blk untuk
melaksanakan misi mengembalikan nostalgia dahulu kala ;)
to :: aziati, echa, dot & wani xsbr nk jmp korg ;)

Friday, June 3, 2011

jangan pernah berharap...

pesanan untuk diri sendiri ::

JANGAN PERNAH BERHARAP
pada yg bkn milik kita,
sila sedar diri..

tp mcm mana nk buat bila kita suka kt some1
tp dia da jd hak milik org lain..
sangat sakit rasa nya bila xdapat nk luahkan apa yg d'rasa..

Perkara yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kita bertemu 
seseorang yang sangat bererti dan pada akhirnya kita sedar bahawa 
kita harus melepaskannya pergi...”

"Bercinta memang mudah. Untuk dicintai juga memang mudah.
Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.
Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang,
ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah
memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan.. "


nota kaki :: kenapa nie cik miza jiwang2 pulak ;)