CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, June 25, 2011

::masa sekolah (part 1)::

Ketika sdg b’istirehat d ats katil tiba-tiba teringat blk masa zaman-zaman sekolah dulu. w’pn zaman sekolah tu da lama d’tinggalkn tp kenangan tu ttp ada kn. happening kot time sekolah dulu xkira la sekolah rendah o sekolah menengah ;) sekolah rendah nakal bdk kck, bila sklh menengah nakal cara lain lak..hehe *bkn aku bdk baik ke* since aku darjah 4 aku da kena duk hostel, coz konon nya aku terpilih utk g sekolah rancangan utk negeri Pahang kt Kuala Lipis, aku 1st batch utk program nie..mula-mula konon dpt tau terpilih tu excited la nk pg, time tu abah mmg mcm susah je nk lepas kan aku g, aku lak yg gatal-gatal pujuk abah nk msk sklh tu jgk. lps tu ambk kau bila da msk mmg rasa nk kua sngt2 je dr situ coz xtahan menahan kerinduan utk pulang ke rumah bayangkan la umo 10 thn da kena duk jauh dr abah ngan umi aku, mana blh mcm tu..hehe nk kena gosok baju sendiri, basuh baju sendiri, bgn pg xde org nk kejutkan, mkn lak kt dewan makan yg makanan nya xbape nk sdp. hari-hari kot aku nangis tepon abah mintak nk benti sklh tu, tp abah xbagi abah cakap kalau benti abah xnak sklh kn aku trs..time tu kck lg akal pn xpanjang percaya je la coz tkt nnt kalo xsekolah jd bodoh n xdpt nk jd peguam.masa tu cita-cita nk jd peguam..xmenahan..hehe

setiap ari rabu n jumaat mesti abah dtg, jumaat dtg nk jmpt aku blk rumah.time tu mmg tiap-tiap minggu aku nk blk, ari ahad lak abah kena anta blk hostel..rutin nie b’panjangan smpi aku darjah 5. Bila darjah 6 abah da suh aku blk naik bus..masa tu mmg xnk blk naik bus, tp mmg kena paksa jgk dlm bus nangis, ntah apa-apa kn malu kt org la wei..hehe w’pn dlm xnk aku b’sekolah kt situ akhir nya tamat jgk pengajian aku smpi UPSR di Sekolah Indera Shahbandar Pahang (SISP). Sangat-sangat b’terima kasih kepada en.abah kerana b’sabar ngan kerenah aku masa aku sekolah dulu.kalo bkn sbb abah mayb aku bkn aku yg skrng..  nak tau satu benda x ;) aku da belajar duk berjauhan ngan mak bapak aku dr umo aku 10 thn smpi aku ambk degree kn tp even smpi skrng pn kalo aku duk b’jauhan ngan family msti aku akan menitik kn air mata. Blh demam kot  kalo xblk umah sebulan..haha  don’t say aku anak manja k..aku xmanja..;p

cuba teka mana satu adalah diri ku ;) *darjah 5*

Nota kaki :: part 2 nnt aku cite masa zaman sekolah menengah lak k ;)

1 comment:

Mya Myra said...

rindunye zmn skola dlu:(
ms skola rse x bestnye kne bgn pg nk kne jln kaki g skola.now bl da kje slalu ckp kn best klau bole kmbali ke zmn skola..hehe