CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 28, 2011

::masa sekolah (part 2) ::

continue from the previous entry ;)

time sklh menengah pulak aku menimba ilmu d Sekolah Menengah Clifford Kuala Lipis (SMKC) dari form1 sampai la form 5, lower 6 sempat sebulan je rasanya.. sebenarnya SISP tu 1 tempat ngan SMKC dgn kata lain SISP berada d dlm Clifford *agak-agak korg paham x apa yg aku nk sampaikn..hehe* makna nya aku dr darjah 4 smpi la form 5 berada d sekolah n tempat yg sama *sngt setia ok*

kalau nk cerita moment2 terindah time sekolah menengah nie lg la banyak nya..3 page pn blm tentu abs ;p kwn-kwn time sklh menengah nie lg la ramainya coz kwn2 yg dr SISP ada yg still kt sklh tu lg n campur ngan kengkawan yg baru jmp, siap ada geng lg kot, nama geng dirahsiakan..hahaha *poyo* dan yang paling aku suka, ktorg smpi skrng still bersama lg, i luv u ol very2 much…*kwn time susah & senang*

masa sklh dulu aku mmg nmpk mcm baik dr segi luaran la muka nmpk mcm naive je..haha tp yg sbnr nya bak kata cikgu aku, aku la mastermind kalo plan benda-benda yg agak  jahat salah di sisi undang-undang sekolah..*sampai hati cikgu ckp sy mcm tu, sentap tau*.mmg banyak benda yg aku da buat time sklh dulu, ponteng kelas, ponteng prep, ponteng x g surau, flying without wing pn aku ada buat jgk..hehe dulu masa sklh aku msk brassband, kalau time nk bertanding tu mst ada latihan, latihan nya pg je tp lps tu ponteng xnk msk kelas da.setiap kali ada denda kt hostel msti muka aku ada punya..ada pernah sekali ktorg kena pnggl kt pavilion sbb x pg latihan sukan.. time tu kt pdg ada bdk-bdk laki main bola n ragbi..malu jgk kot time tu kena marah sbb dorg sume tengok je..*mcm xpernah tgk org kena marah je kn* lps pada tu mmg kena bahan jela  ngan dorg. da la time sklh menengah aku n kengkawan mmg  xprnh nk ngam ngan dak laki xkira la yg sabaya o yg lg senior, b’gaduh je keje nya..sbb tu time sklh mmg xde masa nk bercinta-cintun nie coz kalo jmp jeling2 je mana ada nk senyum2 manis nie..da lps abs sekolah baru rapat ngan dak lelaki time sklh dulu mayb sbb da besar kn mentality pn da berubah ;) kt dewan makan mmg selalu berlaku adegan baling-membaling makanan ngan dak lelaki..pernah sekali aku kena baling ngan kulit tembikai susu btl2 landing atas kepala abs tudung sekolah, mmg membara je masa tu..

banyak lg kejadian-kejadian  time sekolah dulu, mmg rasa rindu nk kembali ke zaman persekolahan coz sngt happening.tp nk buat mcm mana kn kehidupan mesti d’teruskan walau sepayah mana pn.

masa dolu-dolu ;)

Nota kaki :: tiqah, dilah, ros, meg, min, ada, eda, ct, dayah, yuyu, nad, pka & adie, aku sayang korang sume..

6 comments:

tieykah said...

hehehe

sekolah menengah adalah waktu berpoya-poya~

Cik Puan Tecik said...

:) nice

cucu umie said...

sekolah menengah banyk kenangan terindah..kehkeh

sabella mohamad said...

hmm
mesti rindu masa dolu dolu kan ?
=D

Haniff Mohd Sani said...

oit

mizmizza said...

uit..uit..hehe