CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, July 29, 2011

[when girls out to shopping]

memandangkan nk raya nie kn mesti masing-masing da pk nk shopping raya, pdhal puasa nya blm tentu lg penuh ke x :) dari pandangan peribadi aku la perempuan dgn shopping mmg xdpt nk d'pisahkan *adakah saya benar* ;) shopping tu pada perempuan mcm salah satu terapi untuk menghabiskan duit menenangkan fikiran :) bila dpt beli apa yg kita suka tu rasa puas je, tp kdg2 ada jgk bnd yg kita beli tu guna dua tiga kali je n ada masanya langsung xberguna..*x ke membazir tu kan* aku rasa antara perempuan-perempuan je yg faham d'saat pergi membeli belah nie. kalau pergi ngan kaum adam a.k.a en.lelaki mesti suruh cepat je, lps tu kalau mintak pandangan dorg mesti ckp ok da tu, ambik je la, bkn ikhlas pn sbnr nya :p. perempuan kalau blh nak g usha semua kedai dulu lps tu baru buat keputusan nk beli yg mana 1, sangggup tu jalan dr 1 kdi ke 1 kdi kalau kt shopping mall tu round 1 mall semua tingkat nk pg, kalau kt masjid jamek tu round smpi ke jln tar, kt situ da la org nya sentiasa ramai..masa tu xde terasa sakit kaki ke apa tp bila da blk rumah bru la complain kaki sakit..*sape suruh ko jln smpi xingat dunia kn*;p d'nasihatkan kalau time g shopping jgn pki heel ok pki sandal biasa je suda..hehe



nota kaki :: aku sngt tidak boleh melihat bag, handbag, kasut, sandal, selipar n yg sewaktu dgn nya la, mst akan rasa nk beli..tp bila rasa-rasa xb'duit tu kena la tahan iman kn :) *ada sape-sape nk belanja tuk shopping raya x* hehe

Saturday, July 23, 2011

[falling in love]

falling in love ngan lagu siti nurhaliza sekarang nie..
tidak b'makna minat lagu ini d'katakan saya pn sedang d'landa falling in love..no.no...no ;p

lirik lagu falling in love ::

Wednesday, July 20, 2011

don't forget...

bila d'landa musibah atau dugaan yg amat berat pd kita jangan lupakan ALLAH S.W.T, walaupun ada masanya kita xtau nk cerita kat siapa masalah yg kita hadapi tp ingatlah ALLAH sentiasa ada bersama untuk mendengar setiap rintihan hambanya..walaupun saya rasa sangat tidak kuat utk terima segala dugaan ini tp sy percaya ALLAH xkan turunkan kesusahan pd hambanya jika hambanya itu tdk cukup kuat utk menanggung semua itu..apa yg saya harapkan sekarang saya d'berikan kekuatan untuk terima semua musibah dan dugaan yg mendatang, saya juga mengharapkan seorang teman yg boleh saya ceritakan semuanya tanpa saya ragu-ragu akan kesetiaan nya sebagai seorang sahabat yang dapat memahami situasi dan keadaan sy ketika ini..

Monday, July 18, 2011

sekolah rendah dulu..

semalam masa tengah usha timeline kt twitter ada org tweet psl sekolah rendah dolu-dolu n time tu trs t'ingat zaman pki bj putih kain color blue-black tu ;) banyak kot kalau nk d'ikutkan moment-moment time sklh rendah dulu..hehe antaranya ::


  • kalau time beratur kt perhimpunan xpyh nk susah-susah mmg aku la antara org dpn sekali coz tinggi pendek -_-
  • main cop tiang sampai rabak kain sekolah sbb kangkang luas sngt..kdg2 main galah panjang & baling selipar pn pki bj sekolah je..hehe
  • ptg-ptg kena g kelas fardu ain..
  • pg sekolah pki kasut jenama bata *famous time dolu-dolu* xpn kasut yg ada bintang tu xtau apa nama nya da xingat ^-^
  • main tangkap berudu, ko ingat berudu tu ikan ke.. :p
  • main getah yg kena ckp zero point tu, tp kalau smpi time yg aras telinga mesti aku xlps sbb pendek kn xlps nk lompat..hahaha
  • zaman dulu-dulu glamour colur luna yg ada 12, 24, 36 & bape batang la lg, kira hebat la kalau sape yg pki paling banyak batang tu ;p
  • pernah masuk lari b'pagar, nk d'katakan sume pagar aku langgar je.. ;)
  • ayat standard 'ayok..xtaw..sape buat' secara berjemaah ;p
  • dulu belanja sekolah kalau bawak 50sen pn da ckp da, tp skrng kalau bdk bwk 50sen je mmg xmakan la jwb nya..
  • kdg-kdg bawak bekal g sekolah ngan botol air tali gantung tu ^_^
  • kena denda berdiri atas kerusi sambil angkat tgn da mcm superman je gaya nya..
  • dulu masa sklh rendah teringin sngt nk pki beg yg ada roda tu tp smpi habis sklh xdpt pki, xde rezeki..hehe
banyak la lg benda-benda yg popular masa zaman sekolah rendah dulu nk tulis sume panjang sngt nnt..hehe


nota kaki :: "pen merah pen biru, u marah i love u" XD

Sunday, July 10, 2011

how to realize??



To realize The value of a sister:
Ask someone Who doesn't have one.

To realize The value of ten years:
Ask a newly Divorced couple.

To realize The value of four years:
Ask a graduate.

To realize The value of one year:
Ask a student who Has failed a final exam.

To realize The value of nine months:
Ask a mother who gave birth to a still born.

Thursday, July 7, 2011

:: berkeinginan

sangat b'keinginan untuk pergi ke stadium melihat perlawanan bola sepak.. mmg da lama menyimpan hasrat nie tapi still x kesampaian lagi..walaupun ada suara-suara yg mengatakan tgk kt umah lg best boleh tgk sampai baring-baring, golek-golek dpn tv tp still ada perasaan nk merasai kehangatan di dalam stadium..sambil poyo-poyo pki jersey malaysia n jerit gooolll kn..hehe excited nk g tgk team malaysia main especially team harimau malaya coz amat meminati pasangan kembar tersebut..hehe tp skrng safiq rahim pn sudah memenangi carta hati ;p


nota kaki :: ada sape-sape tak nak temankan & lagi satu benda nak cakap i'm one of the manchester united fan ;)

Monday, July 4, 2011

:: wedding day ;)

selamat suda my bestie bertukar status menjadi isteri ;) macam-macam perasaan ada suka, sedih, syahdu, mcm-mcm rasa la lg..hehe tp yg penting rasa bahagia tgk my bff bahagia :) dr malam akad nikah sampai la ari kenduri besar kita org bersama menemani pengantin, bff la katakan, every single moment kita org xnk miss *sangat happening* time malam akad nikah rasa sedikit touching masa pengantin lelaki nak baca taklik, dia nangis mayb rasa sayu sbb da selamat jadi suami org n lps nie tanggungjawab dia besar. masa tu nampak pengantin lelaki sangat syg kn pengantin perempuan *sweet ;) * rasa-rasa lps nie ada x org nk nangis mcm tu kt aku..haha pengantin sngt rilek pd mlm t'sebut..kalau aku mmg da nangis da sedih..biasa la aku mmg sensitip org nya.hehe


malam akad nikah..aku harap time aku nikah nnt korg sume ada k..hehe *agak-agak bila la ek*

rombongan cik kiah ke rumah pengantin ;p

Friday, July 1, 2011

my bestie sudah mahu b'tukar status

malam nie my bestie a.k.a my bff
akan menamatkan gelaran anak dara nya ;)
x tau kenapa tetiba nk rasa sedih & sebak..huhu
rilex miz jgn touching2 sngt, lps nie kita still kawan jgk lg..
tp aku mmg agak terasa la d'atas penukaran status dia nie
coz ktorg dr kecik lg da together-together
rumah lak mmg dekat..
dan mayb lps nie lain sikit da la kn sbb dia da
ada family sendiri xboleh nk happening sangat seperti d zaman anak daranya..hehe

nota kaki:: gambar-gambar akan menyusul selepas ini..tunggu...;p