CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 18, 2011

sekolah rendah dulu..

semalam masa tengah usha timeline kt twitter ada org tweet psl sekolah rendah dolu-dolu n time tu trs t'ingat zaman pki bj putih kain color blue-black tu ;) banyak kot kalau nk d'ikutkan moment-moment time sklh rendah dulu..hehe antaranya ::


  • kalau time beratur kt perhimpunan xpyh nk susah-susah mmg aku la antara org dpn sekali coz tinggi pendek -_-
  • main cop tiang sampai rabak kain sekolah sbb kangkang luas sngt..kdg2 main galah panjang & baling selipar pn pki bj sekolah je..hehe
  • ptg-ptg kena g kelas fardu ain..
  • pg sekolah pki kasut jenama bata *famous time dolu-dolu* xpn kasut yg ada bintang tu xtau apa nama nya da xingat ^-^
  • main tangkap berudu, ko ingat berudu tu ikan ke.. :p
  • main getah yg kena ckp zero point tu, tp kalau smpi time yg aras telinga mesti aku xlps sbb pendek kn xlps nk lompat..hahaha
  • zaman dulu-dulu glamour colur luna yg ada 12, 24, 36 & bape batang la lg, kira hebat la kalau sape yg pki paling banyak batang tu ;p
  • pernah masuk lari b'pagar, nk d'katakan sume pagar aku langgar je.. ;)
  • ayat standard 'ayok..xtaw..sape buat' secara berjemaah ;p
  • dulu belanja sekolah kalau bawak 50sen pn da ckp da, tp skrng kalau bdk bwk 50sen je mmg xmakan la jwb nya..
  • kdg-kdg bawak bekal g sekolah ngan botol air tali gantung tu ^_^
  • kena denda berdiri atas kerusi sambil angkat tgn da mcm superman je gaya nya..
  • dulu masa sklh rendah teringin sngt nk pki beg yg ada roda tu tp smpi habis sklh xdpt pki, xde rezeki..hehe
banyak la lg benda-benda yg popular masa zaman sekolah rendah dulu nk tulis sume panjang sngt nnt..hehe


nota kaki :: "pen merah pen biru, u marah i love u" XD

7 comments:

Arif Aiman said...

ahaaaa... rsnya,,, beg roda tu ad ja lg kt kedai.. tak tringin nk pkai lagi ke. ? XD

btw,, thanx 4 tis entri.. sy pun tringt jgk smbil bca :p

Lya Colours said...

haha rindu zaman sekolah. tapi dulu kita disebabkan anak cikgu, so kene beware sket la. kang mak nampak dok main tangkap berudu kat kolam ikan abisssss

RerameUngu said...

hahah..btol2...mcm2 perkara zmn skolah dulu kalau nak direfresh mmg bleh bukak 1 blog lagi..hehehehe

mizmizza said...

arif aiman :: kalau nk merasa pki beg roda pn mayb nk pki beg roda yg ltk baju tu je la kot..hehe
lya colours :: main berudu jgk ke dulu..hehe
reramaUngu :: mmg kalau nk cite kena buat blog lain la nie ^_^

Ayuu R'zad said...

owh best nye.
teringat juga zaman sekolah rendah palingg sweet.

:)

Onitsuka_hana said...

tol la..hehehe

Mrs Banana (*-*) said...

pecah kaca pecah gelas..sudah bace haras balas oke..!?
hehee