CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, July 29, 2011

[when girls out to shopping]

memandangkan nk raya nie kn mesti masing-masing da pk nk shopping raya, pdhal puasa nya blm tentu lg penuh ke x :) dari pandangan peribadi aku la perempuan dgn shopping mmg xdpt nk d'pisahkan *adakah saya benar* ;) shopping tu pada perempuan mcm salah satu terapi untuk menghabiskan duit menenangkan fikiran :) bila dpt beli apa yg kita suka tu rasa puas je, tp kdg2 ada jgk bnd yg kita beli tu guna dua tiga kali je n ada masanya langsung xberguna..*x ke membazir tu kan* aku rasa antara perempuan-perempuan je yg faham d'saat pergi membeli belah nie. kalau pergi ngan kaum adam a.k.a en.lelaki mesti suruh cepat je, lps tu kalau mintak pandangan dorg mesti ckp ok da tu, ambik je la, bkn ikhlas pn sbnr nya :p. perempuan kalau blh nak g usha semua kedai dulu lps tu baru buat keputusan nk beli yg mana 1, sangggup tu jalan dr 1 kdi ke 1 kdi kalau kt shopping mall tu round 1 mall semua tingkat nk pg, kalau kt masjid jamek tu round smpi ke jln tar, kt situ da la org nya sentiasa ramai..masa tu xde terasa sakit kaki ke apa tp bila da blk rumah bru la complain kaki sakit..*sape suruh ko jln smpi xingat dunia kn*;p d'nasihatkan kalau time g shopping jgn pki heel ok pki sandal biasa je suda..hehe



nota kaki :: aku sngt tidak boleh melihat bag, handbag, kasut, sandal, selipar n yg sewaktu dgn nya la, mst akan rasa nk beli..tp bila rasa-rasa xb'duit tu kena la tahan iman kn :) *ada sape-sape nk belanja tuk shopping raya x* hehe

7 comments:

AinsHa=( said...

tu yg tak suka gi shoping tu, sure balik umah, tak larat dah.. huhu

UcuDot said...

selamat berpose miza..maaf kan salah dan silap aku sepjg kite bekawn ye..nanti2 kite ronggeng same2 lagi tau!

mizmizza said...

dot selamat b'pose jgk to u..aku pn nk minx maaf.. 0-0 la ek :)

dhiera said...

hahaha...betul jugak.
tapi in my case, selalu naye incik bf yg sakan shopping dan cerewet sekali time shopping. pusing 1 shopping complex pun belum tentu jumpe yang berkenanan di hati dia~

Ayu said...

shopping raya..sgt amat best, tunggu la 2 3 minggu before raya, baru rasa nikmat beli belah...hehe
kunjungan pertama kali ke sni..
salam Ramadhan..

Qaseeh Tolia said...

Itula tak leh Tahannnn bab shopping ni.. Akak tengah dok pikior ada satu barang nak sangat ni tapi tengah tengok nak cari jalan bayar cashhhhh tak nak utang..takpe-takpe.. akak blh belanja Mizz shopping tapi RM10.00 jer boleh??

mizmizza said...

qaseeh tolia :: 10ringgit pn kira ok la tu kak, janji belanja..hehe :p