CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 19, 2011

balik kampung...

nak sangat rasa feel balik kampung yg jauh dgn 1 family semua..tp apakan daya kampung ku sangat dkt dgn rumah, ari2 pn blh g umah atok..dulu time ngah study ada la jgk feel balik kampung tuk raya tu kan, ala-ala anak yg jauh duk perantaun pulang kn..hehe minggu pertama puasa da pk tiket raya tuk balik coz tkt abis, tp selalu nya tiket tuk aku blk pahang ada je, selalu nyg sold out ke kelantan & terengganu. tp skrng da abs study xde da la nk feel-feel mcm tu..tp sebenarnya bagus jgk kn kampung dekat nie xde la nk dgr pn.umi & en.abah gado-gado manja nk blk kg mana 1 coz dua-dua dkt..tp skrng belah pn.umi dua-dua wan & atok da xde, belah en.abah pn ada atok je..makin lama makin rasa xbest hari raya..pada aku hari raya meriah hanya utk budak-budak..sama la mcm aku time budak-budak dulu kn, mlm raya main bunga api *nak main meriam buluh xberani :p* lps tu time raya kumpul semua sepupu-sepupu g round 1 kg kutip duit raya ;) *miss dis moment*



p/s :: kepada kamo org yg ingin pulang beraya di kampung selamat pulang & berhati-hati la d'jalan raya *ingatlah org t'sayang ;)*


6 comments:

BuLat i2 CirCLE said...

cm best je korg leh balik kg . tp tidak saya . huhuhuhuh

Wan Zaleha Zain said...

saye dah 4 tahun x balik kg..:(

nadia fatihah said...

sy pon dah tak semangat nk raya, dah tak meriah macam mase kecik2 dulu..huhu

Gadis Butterfly said...

same la kite..
xrase suasana blk kg..
sbb kg dekat je..
1 kg lak tu...
pagy2 raye je da blk umh atuk dgn nenek...jeles tgk org lain ade pengalaman blk raye...

♥ adlin roshaida ♥ said...

selamat balik kampung LOL .

mizmizza said...

bulat:: awat hang xblk raya ke taun nie.
wanzael:: lama nya da xblk kg..xrindu kg ke??
nadia:: time kecik2 je yg rasa meriah nya raya..
gadis:: jeles kn *sama la kita*