CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, August 13, 2011

sampai satu tahap...

Pernah tak korang rasa bila da sampai satu tahap yang korang akan cakap tak pe la, dah tak kisah, redha aje..aku rasa la kan aku da sampai ke tahap itu..memandangkan kawan-kawan sekeliling sekarang masing-masing punya perancangan untuk b’tukar tittle kepada tunangan atau isteri kepada seseorang aku pulak mcm blur ngan status diri sendiri, *tanya diri sendiri bila pulak turn aku* tp rasa nya buat masa terdekat nie mmg tak kan terjadi perkara sebegitu rupa..dan ada sampai satu masa tu aku rasa aku malas nk fikir dan biarkan masa yg menentukan semua nya, kalau dulu cakap ngan adik-adik jangan langkah bendul ok, biar akak dulu ;) tp sekarang aku no hal la kalau korang nk kahwin dulu *it’s ok along cakap :p* may b rasa penat da kot nk bercinta-cinta nie..hehe kalau kekal selama nya xpe nie kang kalau putus d’tgh jalan, kecewa je yg dapat kn J jodoh pertemuan d’tangan tuhan so sabar aje la.. tp yg sebenar nya tgk kawan nk tunang & kawin ada jgk rasa nk mcm tu tp it’s ok la..hehe



‎:: I miss the day when crayons and toys can heal my pains ::

p/s :: bila da besar nie mcm-mcm nk kena pk, blh x kalau nk jd kanak-kanak sepanjang masa ;)

6 comments:

adlina said...

banyak2 sabar ek..suma ni ada hikmah tersendiri..

nadia fatihah said...

sabar yer,,jodoh akak ade, cume lambat ngn cepat je yang jadi isu skang ni . moga-moga akak dpt jodoh yg baek :D

Aziza Aini said...

Bila lahir je, nama jodoh kita dah tertulis di Luh Mahfuz.

Sabar, banyak kan berdoa. Kata orang, kalau dah jodoh, tak ke mana.

Tapi, kena usaha jugak. Bukannya dgn bercinta, kerana couple itu haram. Sebaiknya minta tolong ibu bapa, saudara untuk tolong carikan lelaki terbaik dari segi agama dan lain2.

Semoga kita bertemu lelaki yg terbaik buat kita agar dapat mendidik, membawa kita ke syurga. Kerana lebih beik tidak berkahwin dari berkahwin dengan lelaki yang tidak baik.
aminn..=)

Cik Anita said...

salam.

yerp.
mengalami situasi yang lebih kurang sama. then lastly ayat paling sesuai is rasa redha je. Redha dan pasrah!

:)

semoga ada hikmah yang lebih terbaik untuk diri kita..

mizmizza said...

thankz dear-dear semua :)

Ungu Violet said...

xper2...jgn terburu2...time nih la kita buat ape yg nk kita buat...

kita jalani hidup nih seadanya...
Allah tuh dh rancang yg terbaik tuk kita..:)