CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, September 21, 2011

[JANGAN]

"Jangan terlalu baik, saya akan merindui awak."
“Jangan terlalu mengambil berat, saya mungkin menyukai awak.”
“Jangan jadi terlalu rapat dengan saya, saya mungkin jatuh hati dengan awak.”

sangat bersetuju dgn kata-kata d'atas coz sedang merasakan nya pada waktu sekarang..
sbb tu kdg-kdg rasa mcm malas je nk ada kwn baru lg-lg kalau yg berlainan jantina sbb kalau da jadi rapat sangat mula la nk ada perasaan lain..mulut je ckp "kita kawan"..(very-very dislike dis situation)

situasi skrng aku sngt terasa hati dgn kwn t'sebut, mungkin dia tdk b'niat utk membuat aku terasa..tp bila org yg kita rapat say something yg buat sy terasa hati, mmg sedih sangat ;(..


p/s :: aku rindu nk share problem dgn ko ;(

Sunday, September 18, 2011

[sensitif ok]

i'm one of the person yg sngt mudah terasa hati atau dgn kata lain nya sangat sensitif. bila da terasa hati tu mula la nk sedih-sedih kn ;( kadang-kadang mulut je ckp it's ok la, xkisah pn tp dalam hati xde sape pn yg tau kn.. sometimes kita sibuk nak jaga hati org, tp hati sendiri t'bengkalai..


i hope one day i can find that person yg boleh menjaga hati saya ^_^

Monday, September 12, 2011

[date with my v.i.p]


Last weekend yg sngt-sngt happening with my lovely buddies..bila da b’jumpa mmg rasa tak cukup dua ari bersama..tentatif dr pg smpi ke la tgh malam mmg penuh ;p d’isi dgn segala macam aktiviti.smpi shah alam mlm jumaat  (09/09/11) n mlm tu jgk aku suda d’heret utk  tgk midnite final destination 5 *sy xkisah pn kena heret ;)*, cerita yg sngt m’berangsangkan, memerlukan kekuatan mental yg kuat utk menonton cerita t’sebut ok..hehe lps tgk midnite g lepak kt restoran hakim lak jap coz nk pick up mmbr yg suda lama tdk ketemu kerana pergi m’jalankn tugas nya d arab Saudi J 

Bila blk pn da lewat esk nya msti la bgn pn lewat kn ;p tetapi aktiviti untuk b’liburan ttp b’jalan lancar. Bgn tdo lat ta lilat dulu sape yg kena g mandi dulu..hehe siap-siap trn mkn coz perut comel memasing da minta utk d’isi..lps mkn baru ada stamina utk melakukan aktiviti b’hibur J masing-masing memutuskan utk pergi menyumbangkan suara d’pusat karaoke *mmg b’kesan utk m’releasekn stress ;)* agak-agak da rasa tekak tu sakit kita pk aktiviti lain plk dan ketua misi m’cadangkan utk pergi ke tanjung harapan, klang, ok jgk cadangan tu coz blh buat sesi fotografi sekali..hehe da pnt b’gambar-gambaran perut comel terasa lapar blk ;) aktiviti makan b’langsung kembali..thankz to cik.dido a.k.a dilah coz telah menaja makanan kami pada ari t’sebut, I syg u lebih la dido ;p siap mkn blk umah dulu utk m’bersihkan diri, rehat-rehat jap sbb aktiviti akan d’sambung lg, yg sebenarnya da rasa penat lg-lg kalo da jmp tilam kn mmg ssh da la nk berenggang.tp misi dgn yg t’syg mesti d’teruskan ;)






Wednesday, September 7, 2011

[feeling down]



from time to time, we all get a little down, maybe even little depressed. may b we are feeling overwhelmed, or fell bad because we're not doing well with our goals.

and for now i really-really feel down ;( *rasa sangat sedih* adakah ini perasaan ketika hormon tidak stabil atau mmg rasa yg sangat tertekan dgn kehidupan seharian & family problem..kalau tuhan nak uji kita tu macam-macam dia bagi kan, terpulang la pada kita kuat ke tak nk tempuhi nya..

sangat sensitif dgn soalan xkerja lagi ke? cari la dlm internet banyak keje kt situ..mcm nk bgtau yg aku nie xde usaha utk cari kerja..aku ari-ari ngadap tenet bkn nya aku xtau nk cri keje kt situ ok..mmg x d'nafikan almost 1 year aku duk tanam anggur tp xbermakna sepanjang waktu itu aku duk umah goyang kaki tanpa buat apa-apa.xkan nk bgtau 1 alam aku g interview kt sini la kt sana la, kalau da bkn rezeki sy lg nk buat mcm mana.. for sure aku pn ada impian mcm org lain nk kerja best-best, ada kete sendiri, rumah sendiri,kalau x buat apa aku b'susah-payah study smpi degree kn.*bukan nak marah tp sy nie sensitip cpt terasa*

taun dpn umur da menuju ke suku abad, saya sedar hakikat itu..may b kalau perempuan umur tu mmg da sesuai untuk berkahwin, aku pn dulu-dulu mmg bercita-cita untuk menamatkan zaman bujang bila umo 25 tp kalau da belum sampai seru o belum ada jodoh utk saya cita-cita itu tdk akan kesampaian juga..so soalan bila nk kawin o xde yg punya ke sekarang nie sangat menguris hati w'pn xbanyak tp sikit tu ada la..



kalau rasa x tahan sangat tu tekup bantal kt muka nangis sorang-sorang ok jgn bg org dgr ^_^

Monday, September 5, 2011

[BESTIE]

even though i have no BOYFRIENDS, but i have BEST FRIENDS.
 kawan yg boleh terima diri nie seadanya, yg boleh terima masa susah & senang, sanggup dgr cerita aku yg panjang berjela, yg sanggup dgr aku nangis t'esak-esak o time gelak x ingat dunia, yg sanggup tgk muka aku time masam mencuka, yg sanggup teman kan aku kemana-mana, yg sanggup bagi nasihat time aku perlukan nya. 

xsemesti nya yg kita da kenal lama tu boleh d'isytiharkan kawan baik, ada masa nya yg baru kenal pn da boleh jd rapat dgn kita.thankz to kengkawan yg mmg aku da kenal lama berbelas taun since sekolah lg *tiqah, ros, ada, min, meg, dilah, eda, nadia, u2,ct, dayah* coz being my bestfriend n sentiasa support aku setiap masa..mmg aku xjumpa org lain yg serupa dgn korang sume..xlupa jgk kengkawan masa kt utem dulu echa, dot, wani & ajiat..i luv u ol so much..

n to pacik a.k.a akil i also want to say thankz to u coz being my bestfriends, walaupun kita start kenal dr blog n hanya contact thru fon, fb & ym but macik rasa sngt selesa b'kawan dengan pacik *seriuosly* 


 p/s :: sangat terharu dgn perhatian kamu semua ;(

Thursday, September 1, 2011

kami beraya :D



first of all SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN from mizmizza & family*speaking london tu..hehe ;)*

aktiviti di pagi raya bangun tido d'awal pagi utk mengemas rumah, menyiapkan juadah untuk disantap, menu utama suda semestinya lemang & rendang pn.umi :) membersihkan diri dan berhias seanggun yg boleh :p siap sume2 tu sesi makan bersama seisi keluarga, perut da kenyang sesi bermaaf-maafan bersama keluarga tercinta pula *aktiviti nie mmg wajib setiap kali raya* da abis mintak ampun dgn en.abah, pn.umi & adik-beradik lain sesi bergambar keluarga, gambar tu penting utk simpanan masa depan kn..hehe *padahal masing-masing mmg suke b'gambar :)*

lps tu g umah atok jumpa atok, makcik2, pakcik, sedara-mara & sepupu-sepapat..balik umah atok aktiviti menunggu sedara-mara, abg-abg, kakak-kakak, adik-adik je la dtg rumah.. cornflake madu saya menjadi kesukaan ramai *senyum*.. raya ini hanya berteleku d'rumah sahaja, xde cik abg atau cik akak yg nk bwk b'jalan-jalan :(



::jadi lady in red saya raya nie :p::