CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, September 7, 2011

[feeling down]



from time to time, we all get a little down, maybe even little depressed. may b we are feeling overwhelmed, or fell bad because we're not doing well with our goals.

and for now i really-really feel down ;( *rasa sangat sedih* adakah ini perasaan ketika hormon tidak stabil atau mmg rasa yg sangat tertekan dgn kehidupan seharian & family problem..kalau tuhan nak uji kita tu macam-macam dia bagi kan, terpulang la pada kita kuat ke tak nk tempuhi nya..

sangat sensitif dgn soalan xkerja lagi ke? cari la dlm internet banyak keje kt situ..mcm nk bgtau yg aku nie xde usaha utk cari kerja..aku ari-ari ngadap tenet bkn nya aku xtau nk cri keje kt situ ok..mmg x d'nafikan almost 1 year aku duk tanam anggur tp xbermakna sepanjang waktu itu aku duk umah goyang kaki tanpa buat apa-apa.xkan nk bgtau 1 alam aku g interview kt sini la kt sana la, kalau da bkn rezeki sy lg nk buat mcm mana.. for sure aku pn ada impian mcm org lain nk kerja best-best, ada kete sendiri, rumah sendiri,kalau x buat apa aku b'susah-payah study smpi degree kn.*bukan nak marah tp sy nie sensitip cpt terasa*

taun dpn umur da menuju ke suku abad, saya sedar hakikat itu..may b kalau perempuan umur tu mmg da sesuai untuk berkahwin, aku pn dulu-dulu mmg bercita-cita untuk menamatkan zaman bujang bila umo 25 tp kalau da belum sampai seru o belum ada jodoh utk saya cita-cita itu tdk akan kesampaian juga..so soalan bila nk kawin o xde yg punya ke sekarang nie sangat menguris hati w'pn xbanyak tp sikit tu ada la..



kalau rasa x tahan sangat tu tekup bantal kt muka nangis sorang-sorang ok jgn bg org dgr ^_^

11 comments:

UcuDot said...

miza..saba ye..same2 mencari,rezki utk kite ade..cume lmbt or cept! jgn sedih2..jd mcm aku! hehe

mizmizza said...

dot...rindu kamu..huhu nnt aku try jd epy je mcm ko k ^_^

Double wanda said...

nape sensitif sgt ni???
Jom tenang kan ati yang lara tu..p cuti2 malaysia..

My Life's Journey said...

Umi memahami perasaan miz ..miz jangan sedih a.. setiap orang ditakdirkan mempunyai masalahnya tersendiri .. harap miz tabah menghadapi dugaan ar ..


Harap segala apa yang kita rancang akan berjalan dengan lancar ..amin :)


Salam perkenalan dari umi :)

whitecappuccino said...

cheer up babe! insyaallah ada la rezeki tu nanti..insyaallah.

mizmizza said...

eda :: cuti2 malaysia konon, bkn ko tu bz je memanjang..tp kalo ada plan nk cuti2 malaysia jgn lupakn aku tau..hehe

umi & whitecappuccino :: thankz dear..

Mrs Banana (*-*) said...

rilek2 dear..minggu nie aq volunteer ceriakan hari anda!!;)

nadia fatihah said...

saba yer,,doa banyak2..jangan hiraukan sangat ape org kata, dia tak lalui. lagipon bukan takde usaha nk cari kerja kan,,cuma rezeki tu belm ada. chill ok :)

ieyza afieyna said...

sabar k,,dugaan..hee :)

HARITH ISKANDAR said...

insyaallah,nnti tu ade le tu rezekinyer.tp jgn lupe terus mencari tau. :)

CTK said...

ololo..ciannyer...sabar ye yunk...rezki adew kt mne2...cOnfem dapat nanti...rilek yer :D


http://khayalan27.blogspot.com/