CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 30, 2012

b'riang gembira :)

last weekend (29.01.2012) aku n my lovely buddies pergi b'riang gembira d'kota keriangan genting higlands :) masing-masing mahu melupakan masalah peribadi buat seketika dan mahu happy-happy sahaja..hehe masa muda nie je la da keluar happy-happy ngan kengkawan kn *muda ke?? hehe* pkl 9 lbh bertolak dr shah alam, beli makanan siap-siap dulu coz kt genting makanan sngt la mahal nya..kol 10 lbh singgah genting sempah dlu makan-makan isi perut yg kelaparan :D da kenyang bru gerak naik genting..

abaikan makanan yg dlm polisterin tu ;p

sampai kt atas genting nk dkt kol 11 da, cari-cari parking dulu, lps tu p beli tiket..sangat selesa rasanya berjalan-jalan d genting higlands coz sejuk..hehe 1st2 masuk cik tiqah trs ajk main space shot, time beratur nak naik benda alah tu hati da dup..dap..dup..dap serius takut..bila da naik tu tuhan aje yg tau apa yg d'rasa, lps nie mmg xkn naik da, serius..lps naik space shot g naik roller coaster lak, yg nie still menakutkn tp blh handle lg la..hehe ada banyak lg yg ktorg try, tp yg pasti mmg happening :) aktiviti b'gambar kt mana-mana pn mmg wajib la kn ;p
m'buatkan semangat aku tertinggal kt atas tu..




 
p/s :: lps nie kita nk pergi mana plk ;)

Thursday, January 26, 2012

kahwin dan kahwin lagi....

"bila nak kahwin??"
"bila nak kahwin??"
"bila nak kahwin??"

bagi ladies-ladies yang berumur lingkungan 25 dan keatas soalan ini adalah kategori soalan cepu cemas @ soalan maut ok kawan-kawan..letih kot bila asyik d'tanya soalan yg sama aje..sekarang bila blk cuti je pn.umi mesti ada cakap psl kahwin, bkn setakat pn.umi, adik-adik pn da mengutarakan perasaan xsabar nk tgk akak dia nie kahwin..bila tgk adk sendiri da ada baby, sepupu yg sebaya da pregnant, kawan-kawan da ramai yg bertunang & kahwin, tipu la kalau ckp sy xrasa cemburu dgn apa yg d'org ada tp siapa tak nak ada family sendiri? Tapi nak buat macam mane? Things happen for a reason. mayb jodoh belum sampai (ni common excuse) but yet betul la kan? Ikut hati memang la nak kahwin cepat.Nanti anak sudah besar kita tak adalah tua sangat. Masih kuat mencari rezeki untuk besarkan anak-anak. (amboi angan-angan ko..hehe).apa-apa pn right now i just pray hard supaya cepat d'pertemukan jodoh, yes, we can keep praying for the best. Allah tahu what is the best for us!Just keep pray+sabar+jangan putus asa.

bukan terlalu memilih or tiada usaha tp skrng perasaan takut + ragu-ragu untuk memulakan hubungan baru, rasa penat untuk start over again & again untuk mengenali sesorang itu.SEDIH


p/s:: Pertama sekali - kepada yang bertanya dan yang ditanya, cubalah untuk faham. Tiada seorang manusia pun yang saja-saja tidak mahu bernikah tanpa sebab. Bukankah Allah telah berfirman, Dia ciptakan semuanya berpasang-pasangan. Jantan dengan betina. Adam dengan hawa. Ini adalah fitrah!

Thursday, January 19, 2012

bercuti :)

malam semalam me & my bff c bulat :) dengan semangat nya meng'usha tempat2 yg menarik untuk pergi bercuti. bak kata c bulat sementara muda & belum kahwin nie jom kita g jenjalan puas-puas & release tension *hal ini kerana waktu ini beliau sangat stress dgn kerja..hehe* kt malaysia pn mmg xdpt d'nafikan sungguh banyak tempat yg sesuai untuk pergi bercuti tp bila da bnyk sngt tu mula la da tau nk yg mana 1..

1. Pulau Pangkor
1st choice nk g pulau pangkor, siap berangan lagi duk atas buai sambil pki topi n minum air kelapa, tp sy xminat air kelapa tukar air lain la :)

2. Cherating
2nd choice cherating, kalau nk pg pn mcm xjauh sngt coz masih berada d negeri yg sama, kerana kami org adalah warga pahang darul makmur :)

3. Pulau Tioman
Pulau Tioman turut berada d'dalam senarai pilihan, tempat nya pn cantik..


dpt pergi bercuti dengan yg tersayang mmg sangat happening :) & d'harapkan apa yg d'rancang berjalan dgn lancar..hehe tp kalau xdpt g kali nie pn 18 & 19hb 2 kita ttp dpt happy-happy kt port dickson masa reunion sekolah nnt :)

Thursday, January 12, 2012

andai masa itu belum tiba...


Ya Allah,
Andai masanya belum tiba,
Jangan izinkan aku untuk jatuh cinta,
Aku memohon agar Kau tunjukkan jalan,
Agar Kau tunjukkan aku tuntutun yang perlu aku lakukan,
Jauhkanlah aku daripada kemaksiatan,
Jauhkanlah aku daripada perkara yang tidak dapat memberi manfaat,
Dan jauhkan aku daripada perkara yang Engkau murkai,
Agar aku dapat menjaga diri.

Ya Allah,
Jika aku jatuh cinta,
Izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut pada-Mu,
Jadikanlah aku yang mencintainya kerana agama yang ada padanya,
Jika dia hilangkan agama yang ada dalam dirinya,
Maka hilanglah cintaku padanya,
Sesungguhnya, cinta yang suci itu tidak buta.

Ya Allah,
Dan jika dia mencintai aku,
Biarkanlah dia mencintai aku kerana agama itu juga,
Asalkan dia tidak lebihkan cinta kepadaku melebihi cinta kepadaMu,
Supaya cinta itu bersemi di lembayung keredhaan-Mu,
Kerna dari situ lahirlah rahmah dan mawaddah dalam rumahtangga.

Ya Allah,
Jika ini bukan masanya,
Jika ini belum saatnya,
Dan jika Kau tahu kami belum bersedia,
Selamatkan kami,
Jarakkan kami,
Pisahkan kami,
Agar kami jauh dari khilaf yang merosak izzah dan iffah,
Agar kami tak mengundang murka-MU,
Agar kami dapat lebih menjaga hati,
Agar hati menjadi yang diredhai ilahi.

Ya Allah,
Andai dia bukan untuk ku,
Andai dia bukan jodohku,
Maka berilah ganti yang lebih baik buatnya,
Berikanlah dia insan yang benar benar terbaik buat kehidupannya,
Insan yang benar-benar mampu memimpinnya ke syurga-Mu,
Dan bantulah aku untuk memperbaiki diriku,
Agar aku kukuh dalam mencari cinta-Mu.
Ameen..

 kredit to :: iluvislam.com

senyum :)

 da boleh senyum sbb gaji da msk..hehe :) puas hati sbb suda melaburkan duit untuk membeli keperluan sendiri *jgn boros sngt jah, berjimat sikit..* terapi yg paling bagus untuk org perempuan ialah shopping ;p lps tu hujung bulan serabut balik sbb duit da habis *padan muka*

xsabar nk blk kg esk jmp buah hati :)


Tuesday, January 10, 2012

serabut


one more day serabut in dis week..huhu pagi td da la bgn lambat, 1st time kot xdgr bunyi alarm, ini semua gara-gara ubt batuk..kelam kabut mandi & siap-siap, sarung aje apa yg sempat..lps tu berkejar-kejar lak naik train, nasib baik sempat, kalau tak alamat nya lambat la ke tmpt keje..sampai kl sentral g atm dgn harapan nnt tgk kt screen amount duit makin b’tambah tp malang nya gaji blm  msk lg, sangat-sangat hampa, apasal la lambat sngt.. aku da kering kontang da nie, huh!!!

 p/s :: mood xmenentu..

Friday, January 6, 2012

rindu dia..

sangat merindui sama ini budak..minggu nie x blk kg so xdpt jumpa..:( hari-hari kol dpt dgr suara pn jd la :)


p/s :: miss u baby, bila la agak nya nk ada baby sendiri nie :p

Tuesday, January 3, 2012

[2012]


suda berada di tahun baru dan suda berada di umur yg baru :) bila masuk tahun baru mesti sinonim dgn azam baru but for me azam baru ialah untuk menunaikan azam-azam yg lepas coz rasa nya azam dolu-dolu pn ada yang tercapai lg & for sure untuk tahun baru nie harapan nya untuk menjadi lebih baik dr tahun sebelum nya.. Semoga semua kenangan terindah, pahit, manis tahun sebelum nya menjadi moment terindah in my life, jangan pernah menyesal dgn apa yg telah b'laku..


p/s :: mahu mencipta kenangan baru..