CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, January 26, 2012

kahwin dan kahwin lagi....

"bila nak kahwin??"
"bila nak kahwin??"
"bila nak kahwin??"

bagi ladies-ladies yang berumur lingkungan 25 dan keatas soalan ini adalah kategori soalan cepu cemas @ soalan maut ok kawan-kawan..letih kot bila asyik d'tanya soalan yg sama aje..sekarang bila blk cuti je pn.umi mesti ada cakap psl kahwin, bkn setakat pn.umi, adik-adik pn da mengutarakan perasaan xsabar nk tgk akak dia nie kahwin..bila tgk adk sendiri da ada baby, sepupu yg sebaya da pregnant, kawan-kawan da ramai yg bertunang & kahwin, tipu la kalau ckp sy xrasa cemburu dgn apa yg d'org ada tp siapa tak nak ada family sendiri? Tapi nak buat macam mane? Things happen for a reason. mayb jodoh belum sampai (ni common excuse) but yet betul la kan? Ikut hati memang la nak kahwin cepat.Nanti anak sudah besar kita tak adalah tua sangat. Masih kuat mencari rezeki untuk besarkan anak-anak. (amboi angan-angan ko..hehe).apa-apa pn right now i just pray hard supaya cepat d'pertemukan jodoh, yes, we can keep praying for the best. Allah tahu what is the best for us!Just keep pray+sabar+jangan putus asa.

bukan terlalu memilih or tiada usaha tp skrng perasaan takut + ragu-ragu untuk memulakan hubungan baru, rasa penat untuk start over again & again untuk mengenali sesorang itu.SEDIH


p/s:: Pertama sekali - kepada yang bertanya dan yang ditanya, cubalah untuk faham. Tiada seorang manusia pun yang saja-saja tidak mahu bernikah tanpa sebab. Bukankah Allah telah berfirman, Dia ciptakan semuanya berpasang-pasangan. Jantan dengan betina. Adam dengan hawa. Ini adalah fitrah!

6 comments:

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail said...

itu memang soklan wajib.mane2 wanita mesti kena tanye soklan gitu.pastu bile dah kawen, tanye pulak bile nak ada anak.pastu tanye pulak bile nak ada no 2, no 3, dan seterusnya.huhu~

My SweetPea said...

huhu....kite juga alaminya...:((

Susan Lolo Bua said...

kita jugak same la, sometime rasa nak kill org yg bgi soalan camtu... kira senang ke nak bina family tu,apepun kita kena sbar kan, wait until the right time :)

Leeza said...

haha, lezza yg baru umur 23 ni pun penat menepis bila jumpa ngan kaum kerabat.

dh org x nk kat kita? nk buat cam mana kan (=p, ayat pasrah je)

liyana said...

saya nak kawin tapi duit tak cukup, nak wat camne kan~~

saya pun umur pertengahan 20-an ni..hehe..

FAIZ ARIS said...

salam ziarah :)