CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, February 27, 2012

aktiviti hujung minggu ;)

semalam aku & member-menber terdekat keluar untuk melakukan aktiviti menonton wayang..da lama kot semenjak suda bekerja tidak melakukan aktiviti sedemikian rupa, dulu kalau time study ada je cite baru kua terus gedik-gedik ajak mmbr bilik, mmbr umah, mmbr kelas p tgk movie, even esok ada paper pn ko relex je kn p tgk lagenda budak setan..hehe semalam g tgk cite yg tgh hot org duk ckp-ckp tu *adnan sempit 2* usha fb org ckp sal adnan, usha blog org ckp sal adnan, usha twitter pn org cak sal adnan jgk, mana boleh tahan kn ;p.. tapi patut la pn orang asyik dok cite pasal dia, sbb adnan mmg best..hehe kelakar sangat, gelak aje :D ada sorang minah rempit tu mmg stylo la wa ckp sama lu ;p


abe adnan meme terbaik ;)

lps tgk movie jalan-jalan jap konon nk window shopping je tp tiba-tiba melekat lak kt kdi body shop n terbeli la plk perfume nya ;p

i loved the smell of it ;)

Wednesday, February 22, 2012

WORDLESS WEDNESDAY


one of the best moment I've ever had ;)

SAYANG KORANG SEMUA...

rindu nak jadi budak sekolah balik ;p

Monday, February 20, 2012

reunion ex-cliffordian batch 2000-2004

last weekend yg sangat-sangat la awesome nya, serius xtipu..hehe last weekend g port dickson coz ex-cliffordian melangsungkan aktiviti reunion disana..gerak dr shah alam kol 1.30 p.m coz cik mmbr ada yg bekerja half day pd hari tersebut, jd nya kami la di'antara yg sampai lmbt d PD..hehe smpi PD area kol 3.30 pm g mkn-mkn dlu coz lapar nsb baik makanan ada reserved lg tuk ktorg..lps mkn baru g check in, sepanjang majlis reunion berlangsung ktorg menginap, mandi & tdo d Boungainvilla Resort..ptg tu xde aktiviti lg, juz aktiviti bebas je..g round2 kawasan sekitar sahaja & mcm biasa aktiviti take a picture ;) ..






malam lak aktiviti membakar ayam & karaoke..thankz kepada sesiapa yg telah menyumbangkan suara..anda semua juga sngt awesome ;)

Friday, February 17, 2012

i want to be a lawyer ;)

dulu masa kecik cita-cita saya adalah untuk menjadi peguam ;) sbb saya rasa bila dpt pakai jubah peguam tu adalah sangat awesome..hehe selalu tanya kat en.abah apa beza peguambela dgn peguamcara, bila da dgr penjelasan en.abah saya rasa nk jd peguamcara dr peguambela sbb kalau peguambela & kita terbela org yg salah nnt kita dpt dosa ;p lepas tu pernah masa sekolah rendah cikgu pernah suruh lukis gambar apa yg kita nak jadi nanti, aku pn lukis la gegurl merangkap diri sendiri memakai jubah peguam, lepas tu cikgu tu cakap mizah kalau awk pki jubah nie nnt mesti awak tenggelam dlm jubah *sampai hati cikgu saya ckp mcm tu* coz aku dolu-dolu rendah & bdn kecik, sekarang pn kecik jgk lg..hehe tp mungkin d'sebabkan alasan tu la jgk aku xjadi peguam sekarang ;) ari tu en.abah pernah deal ngan sorang peguam, dia kata peguam tu pandai sngt bercakap & kemas je pki kot bagai lps tu masa dia balik rumah dia cakap time tu dia terfikir kalau along a.k.a cik miz jd peguam mesti macam tu jgk kn, tiba-tiba rasa sayu sbb mesti abah pun teringin tgk aku jd lawyer, tp apakan daya rezeki bukan di bidang itu..mmg pernah apply course law, tp sy xcukup pandai untuk diterima..hehe it's ok la ;)

gambar sebagai hiasan :)

Wednesday, February 15, 2012

i'm sorry..

org kata blog adalah medium untuk bercerita or meluahkan apa yg d'rasa..lgpun aku nie salah seorang di kalangan makhluk yg pendiam, pemalu ;p & kurang bercakap & for that reason, aku suka tulis dari cakap..lagi 1 sy xsuka kalau org baca blk apa yg saya tulis dpn sy coz sy malu :) *sila baca senyap-senyap ok tanpa sy tahu..hehe* tp kdg-kdg bkn semua kita blh luahkan dgn hanya menulis, kawan-kawan sekeliling juga amat penting untuk d'jadikan medium untuk meluahkan perasaan.


matlamat utama tulis post nie sbnr nya coz saya rasa saya da buat 1 of my frenz sy terasa hati tanpa saya sedar, mungkin saya telah memperkatakan sesuatu yang telah menyakiti hati kamu walaupun saya sentiasa cuba elakkan perkara itu berlaku.

to mohd akil jaafar..i'm sorry...
aku rindu nk borak-borak ngan ko..

Monday, February 13, 2012

buah hati..

opps...cik miza da ada buah hati..jeng..jeng..jeng.. hehe tp kali nie buah hati saya bukan lah boyfriend, teman lelaki or semua yg seangkatan dgn nya la :)..cik miza sekarang still single ok dan masih tercari-cari lg ;p buah hati yg d'maksudkan ialah anak buah a.k.a anak saudara a.k.a bdk demok dgn kata nama lain anak adik saya..dia lah buah hati pengarang jantung buat masa sekarang..if balik kg mmg dgn dia je la aku melekat, duk melayan siang malam :) walaupun kadang-kadang rasa penat tp happy..kalau orang lain hujung minggu ada plan nk kua dating o kua tgk wayang ngan en.kekasih, tp saya tidak *da ko xde en.kekasih kn so senyap ^^* coz setiap hujung minggu mesti rasa nk blk kg je coz nk jumpa bdk nie..

 mak long borek, anak buah rintik..hehe ;p

sayang sngt sama ini bdk :)

macam-macam cara nk bagi dak demok nie senyap..

p/s :: bila la nk ada baby sendiri..hehehe

Wednesday, February 8, 2012

berjalan lagi ;)

last weekend g berjalan-jalan lagi, tp kali nie ngan my siblings lak :) kali nie kita org g Bukit Gambang Water Park & Teluk Cempedak, Kuantan.. still dlm pahang lagi..Pahang banyak apa tempat2 nk g holiday x payah g jauh-jauh..hehe pagi tu bgn da awal konon nk gerak awal ke Gambang coz even Gambang tu masih di dalam negeri yg sama tp nk kesana tu ambk masa 3 or 4 jam jgk la nk sampai. gerak dr rumah kol 9, singgah jap kt r&r temerloh makan-makan jap, sampai gambang kol 1, org punya la ramai kt bukit gambang waterpark tu, mayb sbb time tu cuti org pun luar biasa la ramai nya kn..main-main kt dalam tu kejap je xsempat pn nk jelajah sume tempat coz bwk baby agak sukar nk bergerak..main pn main kt tmpt budak-budak je..hehe memandangkan time kua dr waterpark tu ada masa lagi & kami mengambil keputusan untuk ke Teluk Cempedak, jalan-jalan ambik angin sebelum pulang ;p







sedikit berasa hati, ingatkan mahu bertemu dengan rakan yg berada d sana kerana bkn selalu dapat menjejak kn kaki d'bumi kuantan, tp apakan daya kemungkinan diri nya sibuk atau pun perjumpaan itu tidak lah seberapa penting bagi nya.tp dun worry la saya ttp happy pada hari itu :)

p/s:: lepas nie nak jalan-jalan lagi :)

Thursday, February 2, 2012

beruntunglah saya..

Beruntungnya seorang wanita yang ada rahim ini ialah dia bekerja dengan Allah, sebagai ‘kilang’
manusia. Tiap-tiap bulan dia diberi cuti bergaji penuh. 7 sehingga 15 hari sebulan dia tak wajib sembahyang tetapi Allah anggap di waktu itu sembahyang terbaik darinya.

Cuti bersalin juga sehingga 60 hari. Cuti ini bukan cuti suka hati tapi cuti yang Allah beri sebab dia bekerja dengan Allah. Orang lelaki tak ada cuti dari sembahyang. Sembahyang wajib baginya dari baligh sehingga habis nyawanya.Satu lagi berita gembira untuk wanita, sepanjang dia mengandung Allah sentiasa mengampunkan dosanya, lahir saja bayi seluruh dosanya habis. Inilah nikmat Tuhan beri kepada wanita, jadi kenapa perlu takut nak beranak?Marilah kita berpegang kepada tali Allah. Seandainya wanita itu mati sewaktu bersalin, itu dianggap mati syahid. Allah izinkan terus masuk Syurga. Untuk orang kafir dia tak dapat masuk Syurga tapi Allah beri kelonggaran siksa kubur.