CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 17, 2012

i want to be a lawyer ;)

dulu masa kecik cita-cita saya adalah untuk menjadi peguam ;) sbb saya rasa bila dpt pakai jubah peguam tu adalah sangat awesome..hehe selalu tanya kat en.abah apa beza peguambela dgn peguamcara, bila da dgr penjelasan en.abah saya rasa nk jd peguamcara dr peguambela sbb kalau peguambela & kita terbela org yg salah nnt kita dpt dosa ;p lepas tu pernah masa sekolah rendah cikgu pernah suruh lukis gambar apa yg kita nak jadi nanti, aku pn lukis la gegurl merangkap diri sendiri memakai jubah peguam, lepas tu cikgu tu cakap mizah kalau awk pki jubah nie nnt mesti awak tenggelam dlm jubah *sampai hati cikgu saya ckp mcm tu* coz aku dolu-dolu rendah & bdn kecik, sekarang pn kecik jgk lg..hehe tp mungkin d'sebabkan alasan tu la jgk aku xjadi peguam sekarang ;) ari tu en.abah pernah deal ngan sorang peguam, dia kata peguam tu pandai sngt bercakap & kemas je pki kot bagai lps tu masa dia balik rumah dia cakap time tu dia terfikir kalau along a.k.a cik miz jd peguam mesti macam tu jgk kn, tiba-tiba rasa sayu sbb mesti abah pun teringin tgk aku jd lawyer, tp apakan daya rezeki bukan di bidang itu..mmg pernah apply course law, tp sy xcukup pandai untuk diterima..hehe it's ok la ;)

gambar sebagai hiasan :)

7 comments:

LiNda said...

hehe..sy tak suke peguam, tapi mase kecik2 minat nak jadi cikgu atau doktor..:)

mizmizza said...

awat xsuka peguam..hehe sy pulak mmg xminat nk jd cikgu & doctor..terbalik ;)

AdaM Hawa said...

hehehe.. sy dulu nak jd ustazah.. tapi skrg ke arah teknikal.. :)

Nelly The Strange said...

peguam ? dulu pernah bercita-cita macam tu . hehehehe ..

tapi , last-II tak tau dah nak ambik apa . :p

Munirah Shamsudin said...

Saya dulu asyik tukar-tukar cita-cita je. Lagipun, sekarang ni saya berniat nak ada bakery sendiri. Ih, bestnya ada bakery sendiri.

::ct luna:: said...

gudluck :D

Nadhirah said...

=.= sy tak de cite2...
blaja blaja blaja..
kalau de rezki,, jd je lahh pape :p
lah ke camtu??