CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, March 30, 2012

keperluan kepada yang rabun ;)

plan nk beli spec baru nya da lama da tp xtercapai-capai jgk..bila nk beli mula la rasa syg nk kua duit, kalau benda lain tu steady je ko kn keluar duit, padahal spec tu keperluan, terutamanya time keje & time mengadap komputer..bulan depan mcm nk p usha spec ngan cik atiqah ;)



nk beli spec mcm nie ;)

Wednesday, March 28, 2012

wedding day mereka ;)

semalam 27.03.2012 hari ulangtahun perkahwinan en.abah & pn.umi.. sangat gembira melihat en hazmi & pn.haizan bahagia sampai ke saat ini.. memandangkan saya anak yg masih belum berkahwin dan mungkin akan berkahwin bila sampai masa nya (insyaallah), saya selalu mengimpikan seorang suami seperti en.abah yg sangat mengambil berat akan perihal anak-anak dan isteri nya, sentiasa mahu memberi kan yang terbaik bg kami semua walaupun kadang kala semua itu amat mustahil dan sukar sekali, penjaga & pelindung yg terbaik buat kami sekeluarga.saya juga mahu menjadi isteri seperti pn.umi pandai masak, lemah lembut, caring, sangat sabar, en abah pn sabar org nya w'pn seorang yg garang :) walaupun family kami tak sekaya org lain tp kami kaya dgn kasih sayang, itu pasti :)


Congratulations to ur years
of togetherness and love
U have endured & overcomed
the worst of urselves
by becoming selfless, loving
& devoted to each other
all these things took time
& as I bear witness to all
your trials, hopes & dream
as your beloved daughter,
I'm happy to wish U the best folks
on ur WEDDING ANNIVERSARY!

p/s :  i luv u both very2 much..

Wednesday, March 14, 2012

CINTA, KEKAYAAN, KECANTIKAN, KESEDIHAN, KEGEMBIRAAN & WAKTU


Al-kisah di suatu pulau kecil, tinggal lah berbagai macam benda-benda abstrak: ada cinta, kesedihan, kekayaan, kegembiraan dan sebagainya. Mereka hidup berdampingan dengan baik. Namun suatu ketika, dtg badai menghempas pulau kecil itu dan air laut tiba-tiba naik dan akan menenggelamkan pulau itu.

Semua penghuni pulau cepat-cepat berusaha menyelamatkan diri. Cinta sangat kebingungan sebab ia tidak dapat berenang dan tidak mempunyai sampan.

Ia berdiri di tepi pantai mencuba untuk mencari pertolongan, sementara itu air makin naik membasahi kaki cinta.

Tak lama cinta melihat kekayaan sdg mengayuh perahu, “kekayaan! Kekayaan! Tolong aku!” teriak cinta.
“aduh! Maafkan aku cinta!” kata kekayaan, “sampanku telah penuh dgn harta bendaku. Aku tak dapat membawamu sekali, nanti sampanku akan tenggelam.“Lagipun tak ada tempat lagi bagimu di sampanku ini.” Lalu kekayaan cepat-cepat mengayuh sampan nya pergi.

Monday, March 12, 2012

kawan saya kahwin ;)

weekend yg happening lg Jlast weekend aku ngan cik kawan-kawan yg tersayang pergi berjalan-jalan ke bumiMelaka sebelum meneruskan perjalanan ke batu pahat *misi utama* untuk menghadirkan diri kemajlis perkahwinan kawan tersayang.

bertolak dr shah alam kol 2.30p.m, tp di pertengahan jalan satu kejadian yg x d’ingini tlht’jadi..temperature kete naik dan ini menyebabkan kereta xboleh start. 1sttu da rasa panas dok dlm kete pdhal b4 tu aircond ok je, cik kawan ckp nie maybpanas dr haba jalan *pandai ko buat conclusion kn..hehe* lps tu nmpk asap drbonet dpn da rasa lain mcm suh cik kwn bg double signal benti tepi jalan, tpkete bnyk xde tmpt sesuai nk benti..nmpk simpang ke nilai masuk simpang tu jetrs tanpa b’pk pnjg coz nk benti lps pd tol tu..tp masa nk byr tol time tu lakete tiba2 benti n xblh nk start..masing-masing da kalut, tkt org belakang mrh,dgn sisa-sisa tenaga wanita yg ada kami la yg menolak kereta itu ke tepi..rasasegan jgk tp blh gelak-gelak lg coz rasa mcm kelakar..hehe nsb baik ada insan ygberhati mulia tolong tgk-tgk kn apa masalah nya..thankz to abg xtau nama Jtunggu kete sejuk dlu lps tu bru meneruskan perjalanan..

5.30 p.m sampai Melaka,jalan-jalan dataran pahlawan, sesi bergambar tu harus di selitkan di dalamtentative program ok ;p




10 p.m baru gerak ke batupahat, sampai umah bakal pengantin kol 12.30 a.m..perjalanan yg dirasakn agakjauh jgk..penat nk tunggu bila nk smpi nya..hehe

11/03/2012, 10.30 a.m cik kawantersayang@nur yuhana suda selamat memegang status sebagai seorang isteri, toyuyu & afnan tahniah, selamat pengantin baru,selamat menempuh alamrumahtangga. semoga menjadi pasangan bahagia dan dirahmati Allah. semogaberbahagia di dunia dan akhirat. semoga mendapat zuriat yg soleh/ah. semogasemua yg baik2 lah ;)






p/s :: 3/13 dr kengkawan t'rapat da b'tukar tittle..aku nk ambk no giliran bape nie? xnak jd yg last..huhu

Friday, March 9, 2012

old skool ;)


baru-baru nie cik kawan ada bwk balik album time sekolah-sekolah dulu dari kampung..gelak sakan masing-masing bila tgk gambo time mudo remaja dulu..hahaha tersangat lah old skool nya..1001 cerita di sebalik gambar, tgk 1 gambar lps tu remind blk apa yg jd J dulu ambk gambar guna kamera yg pakai kodak tu je, 1 roll ada 30, kongsi ngan cik-cik kawan yg lain ;p 

 masa nie bekerjasama & buat-buat rajin d'rumah cikgu.

 x silap aku nie time jamuan akhir tahun asrama, kena pki bju sekolah..ntah apa-apa..biasa la dok asrama banyak sngt peraturan nya.


 konon-konon kalau b'gambo dgn buku tu mcm pelajar b'hemah la kn..padahal lakonan semata-mata..hehe time nie cik kawan kata muka aku sngt la budak nya, sekarang pn mcm bdk lg apa :p


 nie bergambo sblm g mkn petang, round 1 sekolah dlu nk abis kan kodak..hehe

p/s :: sume cik kawan-kawan nie la yg aku plng syg, kwn dr dulu smpi skrng..xsabar nk together-together esk..next entry gmbr the latest lak..apakah perbezaan nya dulu & sekarang..hehe ;)

Monday, March 5, 2012

berasa risau...


hati rasa risau coz puan.umi da seminggu x sihat, tidak dapat dikesan sakit nya apa, masa 1st g cek darah doc ckp xde apa, en.abah xpuas hati g cek lg sekali, kali nie 2 minggu lg baru dapat result, punya lama nak tunggu, apa da…bkn sekarang teknologi da moden ke.puan umi selalu muntah-muntah & x selera nak makan. Puan.umi mmg ada darah tinggi tp kebiasaan nya paling lama xsihat pn 3 o 4 ari. Diharapkan puan.umi cepat sembuh seperti sedia kala, kami sekeluarga suda merindui masakan dari air tangan mu ;)

I LOVE MY MOM NO MATTER WHAT WE GO THROUGH, NO MATTER HOW MUCH WE ARGUE, BECAUSE I KNOW, AT THE END, SHE WILL ALWAYS BE THERE :)