CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 27, 2012

endless love ;)

cinta cik miza ke nie yg endless love, no..no..bkn sy..hehe endless love nie tajuk cite filipina kt tv3, angkat tangan cepat sape yg ada tgk cite nie ^_^..suka sangat dgn hero & heroin dlm cite tu ;p pelakon yg sama tuk cite marimar..






aku mmg sejak dr sekolah lg mmg minat sangat ngan cite filipina, sanggup fly keluar dr asrama sbb nk g tgk cite sanay wala nang wakas kt umah mmbr yg duk kt luar..hehe kalau masa sekolah hero & heroin yg famous cite filipina jericho rosales dgn kristine hermosa..kalau ada poster kt majalah mana-mana msti beli punya majalah tu, cd yg d'org berlakon pn sanggup beli guna duit biasiswa maklum la time sekolah mana ada duit sendiri..hehe



lps tu kt sekolah ada plk mamat seiras-iras dgn jericho rosales nie mmg trs admire la kt dia, smpi skrng kot..hehe

p/s:: dingdong dantes ada dtg jom heboh kt perak, hati meronta-ronta nk g sana, tp apakan daya jauh sangat ;)

Tuesday, April 17, 2012

minat @ suka

bila g jenjalan kt mall o tempat utk membeli n blah sangat teruja dgn kdi yg mcm al-ikshan, adidas atau sewaktu dgn nya.. suka dgn sandal-sandal nya, baju-baju nya & beg nya..tp selalu nya untuk memiliki barang yg original itu agak kurang mampu tp kalau dpt yg cop thailand o china tu pn kira ok la asal kn design nya nk dkt-dkt sama kn..hehe kalau baju yg jenis jersey tu pn saya suka..selalu nya barang-barang yg b'elemen kn sporty nie simple kn, sbb itu sy suka sbb sy simple-simple je org nya..hehe




dolu-dolu ada pernah dpt rubber wristband adidas mcm kt ats nie dr somebody (dulu kn glamour ngan benda alah nie ;p) konon-konon ada sentimental value la tp hilang jgk xtau da kt mana..hehe

p/s :: lelaki yg xpandai main bola itu pelik ;)

Monday, April 9, 2012

saya tahu itu...


saya tahu puan umi dan encik abah sudah merasa resah punya anak perempuan yang masih belum ada ura-ura untuk berkahwin dan bayang-bayang calon pasangan nya juga tidak ada dan di kala teman-teman yg sebaya nya suda pn berkahwin, saya tahu itu...

saya tahu setiap kali balik kampung, puan umi senantiasa mahu mengorek serba sedikit tentang diri ini suda punya teman atau tidak, saya tahu pn umi punya agenda untuk m'kenen-kenenkan saya dgn seseorang, tetapi setiap kali itu saya akan buat tidak tahu dan pergi begitu sahaja. bukan terlalu memilih tetapi merasakan sangat sukar untuk mencari yg boleh menerima diri ini seadanya dan memahami diri ini segalanya.dan sebenarnya saya sendiri resah dan memang sudah sewajar nya seorang perempuan jika umurnya lebih dari 25 tahun mulai resah memikirkan pasangan hidupnya.



Jodoh tetap menjadi teka-teki Allah yang tidak terungkap sebelum sampai waktunya. sebagai insan biasa, kita perlu sentiasa berdoa supaya misteri jodoh yang selama ini belum terungkai menjadi saat indah yang hanya dirasai tatkala ikatan suci pernikahan dimeterai.


p/s:: nota dari hati

Tuesday, April 3, 2012

kena tag kat dahi ;p

oppss..terkena tag kt dahi la plk dgn adk manis saxoni..hehe ;) memandangkan masa terluang melimpah ruah boleh la mejawab segala soalan ini :)

b4 menjawab soalan-soalan adik manis saxoni, ada beberapa syarat nya yg perlu dituruti, antara nya ialah:

  • tak boleh tag orang yg sama
  • harus meletakkan syarat-syarat ini di entry 
  • pastikan mereka semua tahu mereka suda d'tag ;)
  • ceritakan 11 perkara tentang diri anda sendiri bkn org lain ok..
  • jawab semua soalan yang diberi oleh manusia yang tag anda itu dan selepas itu anda pula kena mencipta 11 soalan lain untuk org lain yg anda ingin tag..ada paham, kalau xpaham buat-buat paham aje la k...hehe

1...2....3 start ;p

11 perkara tersembunyi tentang cik mizmizza :)

  1. anak sulung dr 9 org adk beradik, tp perkara yg selalu yg terjadi bila jumpa kawan baru or berada di tempat yg baru org mesti ingat sy anak bongsu o ada akak & abang, xtau knp mayb xde sifat-sifat seorang kakak agak nya..hehe ;p (teringin juga nk ada abg & akak..hehe)
  2. anak jati pahang darul makmur, dan b'impian calon suami juga dari negeri yg sama..hehe 
  3. tidak mengemari air kopi, teh, nescafe dan seangkatan dgn nya..
  4. juga kurang minat terhadap ikan keli, haruan, sembilang dan sama jenis dgn nya..
  5. suda hampir 4 tahun memegang lesen kereta tp xpernah drive, coz mengalami masalah takut untuk memandu di jalan besar ;p
  6. sangat tidak suka kepada haiwan yg bernama tikus, ular, belut dan segala jenis yg panjang & lembik2 nie..huhu
  7. mempunyai penyakit homesick yg tinggi bila ddk berjauhan dgn family. 
  8. seorang yg sensitif, jenis yg cepat sangat kesian kat org dan cepat mempercayai seseorang, tp skrng cuba untuk mengikis sifat itu dan lebih bersifat berhati-hati untuk mempertahan kan diri sendiri dari d'tipu & d'buli org lain..hehe :p
  9. pada masa dahulu sangat pendiam org nya, takut untuk bersuara dan kdg kala seperti tidak pandai bergaul tetapi sekarang nie da ok la sikit..hehe faktor usia mungkin..hehe
  10. dulu mata saya sihat walafiat, tp semenjak dok ngadap pc & laptop saje semenjak study di melaka, penglihatan makin kabur dan akhirnya rabun..huhu
  11. last but not least, saya suka bau perfume lelaki & saya suka lelaki berkaca mata hitam ;p

soalan adik manis saxoni yg perlu d'jawab dgn jayanya :