CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, April 3, 2012

kena tag kat dahi ;p

oppss..terkena tag kt dahi la plk dgn adk manis saxoni..hehe ;) memandangkan masa terluang melimpah ruah boleh la mejawab segala soalan ini :)

b4 menjawab soalan-soalan adik manis saxoni, ada beberapa syarat nya yg perlu dituruti, antara nya ialah:

  • tak boleh tag orang yg sama
  • harus meletakkan syarat-syarat ini di entry 
  • pastikan mereka semua tahu mereka suda d'tag ;)
  • ceritakan 11 perkara tentang diri anda sendiri bkn org lain ok..
  • jawab semua soalan yang diberi oleh manusia yang tag anda itu dan selepas itu anda pula kena mencipta 11 soalan lain untuk org lain yg anda ingin tag..ada paham, kalau xpaham buat-buat paham aje la k...hehe

1...2....3 start ;p

11 perkara tersembunyi tentang cik mizmizza :)

  1. anak sulung dr 9 org adk beradik, tp perkara yg selalu yg terjadi bila jumpa kawan baru or berada di tempat yg baru org mesti ingat sy anak bongsu o ada akak & abang, xtau knp mayb xde sifat-sifat seorang kakak agak nya..hehe ;p (teringin juga nk ada abg & akak..hehe)
  2. anak jati pahang darul makmur, dan b'impian calon suami juga dari negeri yg sama..hehe 
  3. tidak mengemari air kopi, teh, nescafe dan seangkatan dgn nya..
  4. juga kurang minat terhadap ikan keli, haruan, sembilang dan sama jenis dgn nya..
  5. suda hampir 4 tahun memegang lesen kereta tp xpernah drive, coz mengalami masalah takut untuk memandu di jalan besar ;p
  6. sangat tidak suka kepada haiwan yg bernama tikus, ular, belut dan segala jenis yg panjang & lembik2 nie..huhu
  7. mempunyai penyakit homesick yg tinggi bila ddk berjauhan dgn family. 
  8. seorang yg sensitif, jenis yg cepat sangat kesian kat org dan cepat mempercayai seseorang, tp skrng cuba untuk mengikis sifat itu dan lebih bersifat berhati-hati untuk mempertahan kan diri sendiri dari d'tipu & d'buli org lain..hehe :p
  9. pada masa dahulu sangat pendiam org nya, takut untuk bersuara dan kdg kala seperti tidak pandai bergaul tetapi sekarang nie da ok la sikit..hehe faktor usia mungkin..hehe
  10. dulu mata saya sihat walafiat, tp semenjak dok ngadap pc & laptop saje semenjak study di melaka, penglihatan makin kabur dan akhirnya rabun..huhu
  11. last but not least, saya suka bau perfume lelaki & saya suka lelaki berkaca mata hitam ;p

soalan adik manis saxoni yg perlu d'jawab dgn jayanya :

  • anda buat apa sekarang? masih belajar atau bekerja? kalau  masih belajar, belajar apakah itu? dan kalau bekerja, kerja apa?
         - suda bekerja as a research officer.

  • anda sudah kahwinkah?
         - belum lagi, still single ;)

  • berikan 3 barang penting yang anda akan bawa kemana-mana sahaja.
         -handfone, purse, compact powder o perfume (biasa la kn perempuan ;p)
  • anda suka makan sayur tak?
          -suka :D
  • apa kenangan manis masa zaman sekolah?
         - banyak sangat kenangan manis, tidak terkira..salah satunya time ponteng kelas ngan time g          
           pertandingan brassband ngan kengkawan :)
  • pernah kena tibai/denda dengan cikgu tak?
          -selalu sangat, sbb selalu kantoi time ponteng prep, ponteng kelas, xpergi sembahyang kat surau,  
            mandi lewat pn kena denda jgk, apa la kn..hehe
  • novel komik apa yang anda tak boleh lupakan sebab best sangat-sangat ..
         -banyak sebenarnya novel yg best sangat-sangat sbb saya mmg suka baca novel, di antaranya bicara 
          hati, ombak rindu, lagenda budak setan, pilot cafe banyak lagi la..hehe
  • kalau diberi hadiah wang tunai sebanyak RM10 ribu , mula-mula sekali anda nak gunakan untuk apa dan pada siapa?
         - nak bawak family semua g holiday :)
  • apa pandangan anda tentang LEGGING?
          -jarang  & terlalu mengikut bentuk kaki.
  • anda rasa apa bila tgk lelaki pakai baju pink?
          -jambu..hehe
  • barang apa yang korang nak sangat-sangat?
           - walaupun saya takut nak drive tp apa yg saya nak sangat pada masa sekarang ialah kereta, saya 
             dari dulu lagi minat satria gti, xpn neo..hehe lancer pn saya suka :)


soalan yg dicipta pula untuk member-member blog yg saya suka nak tag ;p

  1. apa perkara yang anda lakukan apabila anda sedang bersedih?
  2. apa sifat buruk anda yg dari dulu lagi xboleh nk ubah?
  3. perkara apa yg dapat mengembirakan hari-hari anda?
  4. zaman belajar or zaman bekerja yg best & kenapa best?
  5. tempat yang paling anda teringin nak pergi?
  6. 5 perkara yg anda tidak suka?
  7. anda anak ke-berapa di dalam family?
  8. apa pandangan anda tentang remaja zaman sekarang?
  9. jika diberi peluang bercuti, kemana anda hendak pergi?
  10. lagu apa yang anda minat & ada cerita disebalik nya? kisah cinta ke?hehe
  11. apa tittle ada sekarang single? married? in relationship? o complicated :)

saya suka tag org ini ;)


1 comment:

aziati said...

ok.tenkiu mija..hehe..nnti i jawab soalan u semua ye..hehe