CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, May 31, 2012

naluri keibuan :)

naluri keibuan sentiasa ada dlm dri s'org wanita itu wlaupun dia blum b'kahwin.. ;) dan aku rasa aku ada naluri itu :D ..muhammad fayyadh nadhmi one of the reason yg buat naluri itu lebih kuat..sejak ada dia aku dapat tahu bagaimana perasaan risau & tak tenang hati seorang ibu bila anak nya menangis kerana sakit atau demam..perasaan teruja atau excited yang amat sangat bila anak itu pandai dalam sesuatu perkara meniarap, merangkak, berjalan, tumbuh gigi dan merasakan setiap hari itu ada kejutan dari nya. bila ada anak, suda tidak kisah bila kena makan cepat-cepat sbb anak menangis, baju basah lenjun lepas mandikan dia walaupun masa tu kita baru je mandi, tahan mengantuk sebab melayan dia bermain, lenguh tangan sebab kena dukung dia yg sangat semangat dalam mall.bila jadi ibu automatik rasa semua ini small the matter, tak kisah pun.walaupun aku bukan ibu kandung nya dan hanya ibu saudara tapi rasa itu tetap ada.



something that makes me happy to see him grow since he was born until now ;)


 buah hati pengarang jantung :)

maklong syg dia sangat :)

Dahulu bila umi selalu cakap 'nanti kau jadi mak kau tahulah macam mana rasanya' aku selalu buat macam xde perasaan. Tapi sekarang, aku dah tahu rasanya macam mana walaupun aku belum kahwin n belum ada anak sendiri. Mungkin ini yang orang panggil "Naluri Keibuan" ;p

impian ingin memiliki anak sendiri, tp mcm xlarat je nk mengapai impian itu ;p tgk mmbr-mmbr yg da kahwin lps tu pregnant comel je..hehe

Wednesday, May 30, 2012

last week yg agak bz ;)

suda lama rasanya tidak menjenguk ke blog tercinta ini ;), sedikit kesibukan minggu lepas n minggu ini. start dr dpt berita adik excident selasa lepas, ingatkan xteruk sangat tp bila tau da sampai kena tahan wad itu haruslah agak teruk kn. hati terus rasa nk balik kampung je, esok nya terus balik kampung :). malam tu kena jadi peneman adik kat hospital, kalau nk ikutkan saya mmg xboleh sangat duk kt hospital lelama, xboleh dgn keadaan n bau ubat-ubatan nya rasa sakit kepala trs..hehe tp nak buat mcm mana adik sendiri kn kena la berkorban.segan kot coz duk dlm wad lelaki, nasib baik time tido tu blh tutup dengan langsir o tirai tu..tapi tidur nya x selesa pn ddk atas kerusi rasa kebas punggung nk tunggu sampai ke pagi :p lps tu sibuk lak coz kena transfer ke hospital kuala lipis satu kerja lagi nk berulang-alik kesana..huhu

sekarang suda berada d'rumah :) doakan supaya dia cepat sembuh sebelum buka sekolah ;)

kesibukan yg ke-2 nie pulak dengan majlis kenduri-kendara kengkawan, ada yg kawin ada yg bertunang..mmg ramai sangat-sangat yg berkahwin minggu lps, mayb tarikh yg sesuai untuk mengawan kot..hehe pagi-pagi b4 keluar g kenduri tu siap-siap tp xbgtau en.abah n pn.umi nk g kenduri kawin kawan coz malas untuk mendengar kata-kata sinis mereka, tp yg pasti akhirnya mereka mesti akan tahu kn bila dorg tanya nk g mana, jwb nk g kawan kahwin lps tu mula la "ko nie asyik pergi kenduri orang je, ko punya kenduri bila lagi...bla...bla..bla...itu yg mls tu,,huhu" tp apa-apa pn dun worry masa itu akan tiba juga tp sebelum itu kena la bersabar kan :)






congratz to nurul syuhada & ismail :) semoga bahagia hingga ke akhir hayat & selamat menjalani kehidupan sebagai suami isteri ;)

Thursday, May 17, 2012

adore her ;)

start mengenali dena bahrin dr video clip yg sweet-sweet b4 nie 

start from that selalu usha blog dia, suka akan penulisan nya dan suka kan kisah di sebalik love story nya..baru berusia 20 tahun, masih belajar di uia dan berkahwin di usia yang sangat muda. yang paling best from their love story is perkahwinan d'org berdasarkan pilihan keluarga :)

kalau nak tahu dgn lebih-lebih lagi pasal story-mory dia jgn segan silu terjah blog dia k :) dena bahrin

antara kata-kata dena yg cik mija suka :)

Wednesday, May 16, 2012

THE LADY..

Seseorang yang sentiasa bergurau senda di hadapanmu,
Ketahuilah dialah seorang pemurung tatkala sendirian.

Seseorang yang sentiasa menyuntik kata-kata semangat dan perangsang kepadamu,
Ketahuilah tatkala itu dia sedang menyulam hatinya yang retak seribu.
... 
Seseorang yang sentiasa kelihatan kuat di hadapanmu,
Ketahuilah dialah yang sentiasa mengadu lemah di hadapan Tuhannya.

Seseorang yang ketawanya menceriakan harimu,
Ketahuilah tatkala itu dia sedang membalut duka di dadanya.

Seseorang yang sering memberi hadiah kepadamu,
Ketahuilah dialah insan yang tidak pernah mendapatkannya.

Seseorang yang bebas mengeluarkan cetusan fikirannya,
Ketahuilah dialah seorang 'petapa setia' yang tidak mampu
bersuara tatkala sendirian.

semakin dewasa semakin banyak cabaran nya..dengan itu saya kena belajar menjadi seorang yang dewasa :)

hari untuk warga pendidik ;)

untuk semua cikgu-cikgu, guru-guru, teachers-teachers, pensyarah-pensyarah, lecturers-lectures dimana tempat yg pernah saya menimba o menceduk ilmu ;p SELAMAT HARI GURU.. sangat-sangat berterima kasih kepada anda semua d'atas segala tunjuk ajar & nasihat yg diberikan :)


untuk kawan-kawan yg memilih profesion sebagai guru o pensyarah SELAMAT HARI GURU jgk saya ucapkan ;) hakikatnya bkn senang untuk menjadi seorang pendidik, saya tahu itu :) oleh sebab itu jugak la cita-cita saya bukan lah untuk menjadi seorang cikgu ;)




Monday, May 14, 2012

rakan talk..talk.. ;)

meng try application simsimi d'saat kebosanan ketika berada d'opis..hehe terjumpa benda alah nie kt entry chikicicok da lama da, tp baru hari nie nk mencuba ;p

al-maklum la xde teman nk ajak b'sms o chat-chat, dgn itu kita talk-talk ngan simsimi je la..

tp simsimi nie agak jahat la jgk mulut nya, tgk tu dia kata aku selalu kentut dlm kelas..kejam tau..suka-suka hati dia je..hahaha
yang nie dia cakap aku bini jaejoong's..aku try google sape kah gerangan jaejoong tu..rupa nya retis korea..wow jd bini org korea..hehe


let's me introduce to u'ols...my hubby..hahaha

yang nie kata-kata mmg boleh bwk gado..hehe

sesiapa yang mahu mencuba  http://www.simsimi.com/talk.htm.. g la borak-borak ngan simsimi nie..hehe

Tuesday, May 8, 2012

euro 2012 ;)

demam bola melanda lg bagi peminat-peminat bola sedunia..hehe aku pn terkena tempias virus demam nya walaupun tak kritikal tp ada la sikitt-sikit ;p sekarang nie berkeinginan untuk mencari jersey netherland & portugal..

suka jersey nie sbb colour dia..ada colur oren, al maklum la sy suka colour oren & kuning..hehe tp kalau untuk menyokong team ini pn kira on la..support belanda ;)

suka portugalll....sbb apa, sbb nya...sbb nya ada cristiano ronaldo..hehe tp yg baju putih nie mcm tanda salib je kn..

nk cari jersey untuk budak-budak juga...

Wednesday, May 2, 2012

recalled..

td masa dok belek-belek fb ternampak gambar org photoshoot kt tasik proton city, dgn serta-merta nya teringat balik memori dahulu kala dan yang sebenarnya teringatkan someone :p..Kenangan tak boleh dijual beli. Kalau kau ada duit sebanyak mana pun, kau tak akan mampu beli kenangan tu balik. Sebab bila benda yang berkaitan dengan masa, ia tak akan berpatah balik..



JUST RECALLED ;)

Pengalaman dan kenangan lama akan buat kau jadi makin kuat dan matang. Betul.. Terima Kasih Allah..