CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 2, 2012

impian sepanjang hayat..

semua orang dalam hidup ini punya impian masing-masing. sejak dari kecil lg parents kita sudah tanamkan dalam diri masing-masing impian yang ingin kita kecapi bila dewasa kelak.Soalan lazim.. “Nanti bila da besar nak jadi apaaa??” Maka kita mulalah berangan-angan berdasarkan pemerhatian di sekeliling nak jadi doktor lah, engineer lah, arkitek lah, lawyer lah.

Dulu masa sekolah impian nya nak masuk universiti n nk rasa mcm mana perasaan g ambk scroll ats pentas lps tu ambik gambar baling-baling topi 4 segi tu..alhamdullilah impian itu tercapai.


lps keluar universiti impian nya nak mendapat kan pekerjaan supaya dpt bls jasa umi&abah, xbanyak pn sikit jadi la kn..alhamdullilah tercapai juga walaupun sekarang hanya kerja sambilan tapi da merasa bagi hasil titik peluh sendiri pada umi&abah ;)

masa bekerja impian nk kumpul aset sendiri pula, walaupun rasanya sekarang status pekerjaan masih tidak stabil tp alhamdullilah impian untuk memiliki kenderaan sendiri tercapai jua.


impian terkini adalah untuk mengikut jejak rakan-rakan seperjuangan:) a.k.a memiliki en.suami untuk melindungi isterinya ;)


impian yang dijangka bila suda berumahtangga adalah untuk memiliki baby-baby yg comel..



hidup kita ini hanya sekali, dan tentunya hanya ada one chance untuk kita lakukan segala apa yang kita impikan.. dream what you want to dream, and be what you want to be.. dan ingatlah dreams are what make the future..

hope all my dreams comes true ;) amin...

9 comments:

Nora Karim said...

betul2... cita2 paling penting tu nak berkahwin dan dapat anak... hm...

Mama Durrany said...

semoga impian2 tu terlaksana secepat mungkin..ameen..

Cik Sweet Pea said...

hehe....hope kite same2 dapat mencapai impian itu....

Nur Najwa Bt Ibnu Pajar said...

insyaallah..doakan tuk saya jugak ye..AMIN....:)

miss fluffy said...

doakan apa yg kita impikan tercapai;)

..cik hana.. said...

amin...semoga semua impian mizz akan termakbul. :)

E'in said...

amin.. InsyaAllah semoga sume impain tercapai.. :)

kaishin said...

amin..tak lama dah kot hehe

mizmizza said...

thankz guys ;)