CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 18, 2012

temporary thoughts and feelings..

When will it be my turn to run into the one for me? Sometimes I feel like I’ve already come across the one for me, but then again it can’t be true. In order for it to be true, both him and I have to have mutual feelings towards each other right? I really just don’t know anymore. I’m usually content nowadays being independent and how I am right now, but sometimes being alone really hurts. I know I’m still young and I have my future ahead of me to worry about instead of thinking about such a trivial topic.. but I really miss being in a relationship sometimes. I miss putting my effort into making a significant other happy. I know that all of my past efforts into significant others have failed to meet their standards, but I’m starting to fear that I won’t remember how to do such things again. I’ve been trying so hard to be independent, and most of the time it’s been successful, but times like these make me really think that I’ve gone no where with my efforts. 


How to deal with temporary feelings?

It's never easy to deal with it. Nak halau perasaan yang dah sebati dengan jiwa is too hard to do. Trying to knowing someone else it's not a good way because you already have a crush on him. And you can only see him in someone else eyes.But.. it’s okay. These are just temporary thoughts and feelings of mine. All of this will only build up to the best I can be for myself and the next person who comes along. :) Biarkan sahaja temporary feelings ini dalam hati kau. Lama lama nanti when times goes, it will gone. Dah nama pun temporary. It will gone sooner or later.

Mmg sukar rasanya bila kita ada perasaan t'suka o t'minat dgn some1 yg tidak sepatutnya, for the example b'kawan dgn sesorang yg suda memiliki someone special in their life..pada mulanya mmg sekadar hanya ingin b'kawan but when the friendship it is too long and has become a closely, the other feeling comes.Sangat-sangat b'harap ini semua hanyalah temporary dan bukan permanent..


Tuesday, October 16, 2012

suka suki with my buddies ;)

last weekend b'holiday b'sama my buddies di pulau pangkor. percutian ini hanya itu golongan single-single aje ok..hehe time muda remaja @ single nie aje la yg bnyk masa nk together-gether ngan kengkawan kn.nnt bila da kawin sure susah da nk keluar b'cuti sama-sama..kalau da kawin nnt mst nk g holiday ngan husband dia je kn ;p

14.10.2012 (Ahad)

Gerak dr rumah pkl 6.30 pg, gerak awal smpi awl kn :D

time nie benti jap coz masing-masing kelaparan..b'fast cekodok pisang et + sambak hitam ros a.k.a ikan :p


 naik feri kt jeti lumut :)

sampai kt pangkor ktorg sewa moto,nk naik teksi mcm xberbaloi je..kalau sewa moto ptg-ptg blh jln-jln naik moto pusing pangkor tgk keindahan alam semesta..hehe tp kn tgk la helmet nya tu mcm apek jual sayur..haha 

 selepas melakukan aktiviti snorkelling & island hopping..b'ronok-ronok kami dpt tgk ikan..hehe

15.10.2012 (Isnin)








pagi-pagi bangun hirup udara segar laut..sangat nyaman :) 


masa untuk pulang..

percutian yg sangat happening b'sama mereka-mereka :)

FRIENDS BY HEART
SISTERS BY SOUL..

thankz to ALLAH S.W.T kerana m'anugerahkan mereka-mereka ini untuk m'ceriakan hari-hari saya :)

Tuesday, October 2, 2012

hujung minggu b'sama cikgu sekolah ;)

maksud tittle entry mcm rombongan sekolah bersama cikgu-cekgi..hehe hujung minggu yg t'sangat la happening nya dan d'penuhi gelak ketawa sepanjang masa..siapa sangka sekarang boleh together-gether dgn cikgu yang dahulu nya t'sangat la garang..jujur cakap time sekolah dulu bila masa subjek Bahasa Melayu je trs rasa seram sejuk sbb takut, lagi t'seksa jiwa raga bila time Bahasa Melayu penulisan, lama wooooo rasanya nk tunggu sampai abis waktu..Lagi satu cikgu garang nie merangkap warden asrama dan aku salah seorang penghuni asrama, bila time buat kerja-kerja ponteng prep, ponteng g surau, ponteng g latihan sukan ponteng sekolah mst kantoi punya dgn cikgu nie, x tau berapa banyak kali da la kena denda tu kn..hehe but times flies too fast, da 8 tahun meninggalkan zaman sekolah..Cikgu Intan da x garang macam zaman sekolah dulu ;) happening bila b'sama beliau..banyak nasihat dan pesanan yg d'berikan..thankz cikgu :)



Sabtu petang berjalan-jalan ke Bahagian Teknologi Pendidikan, Bukit Kiara, p tgk Pertandingan Caklempong & Gamelan SBP..tgk bdk-bdk sekolah yg b'semangat kalau ada pertandingan2 mcm nie, t'ingat zaman sekolah dlu..#brassband dlm ingatan ;)

Aktiviti b'karaoke d'malam minggu dan m'raikan besday girl...hehe

Menghadirkan diri di kenduri kahwin yg b'langsung d'rumah bakal adik ipar cikgu..sambil-sambil nk meluaskan pandangan bak kata cikgu..hehe