CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, December 28, 2012

ALREADY 25

advanced entry untuk esok ;) 29 Disember 2012 genap lah tuan badan b'usia 25 tahun..Tahun 2012 mmg banyak m'berikan moment t'indah, tp dalam t'indah itu ada juga yg kelam nya :) normal la kn tidak semuanya indah..


  • Syukur alhamdullilah d'beri kesempatan oleh Allah S.W.T untuk b'nafas sehingga ke saat ini..
  • Syukur alhamdullilah d'beri kesempatan untuk b'bakti kepada kedua orang tua En.Hazmi & Pn.Haizan..Thankz to both of u..Hanya Tuhan saje yg boleh membalas jasa kalian dalam tempoh masa m'besarkan along..
  • to my lovely siblings angah,zira,anip,intan, hazim,cuni,haziq & baby, xlupa juga untuk adik ipar farid n anak buah t'sayang fayyadh nadhmi, sayang kamu-kamu semua..korang-korang m'ceriakan hari-hari akak sulung nie ;)
  • untuk kawan-kawan t'rapat yg sentiasa ada d'sisi, terima kasih sangat-sangat..
  • Target 2013 adalah untuk mendirikan rumah tangga..hehe tp skrng tangga nya pn blm nampak bayang lg..mohon doa-doa dr semua ;) actually dulu-dulu impian nk kawin pd umur 25 & pd tarikh 29 disember tp apakan daya kita hanya merancang..ALLAH knows the best for us..
  • Semoga tahun 2013 d'murahkan rezeki d'dalam segala hal terutamanya pekerjaan, mengharapkan pekerjaan tetap..
Semoga apa yang aku impikan akan tercapai. Moga apa yang aku usahakan akan berhasil. Moga Allah memberikan aku ‘nur’ keredhaanNya dan semoga aku dapat berubah kepada seorang yang lebih baik. Amin~





Penutup untuk tahun 2012..thankz 2012 coz give me a lot of lesson :)

a new beginning, a new chapter of my life, 2013

Monday, December 10, 2012

d'landa musibah :'(

mengharapkan disember kali ini akan b'lalu dengan baik sekali tetapi itu hanya rancangan kita tapi tuhan yang menentukan segala nya..dugaan o musibah tu kalau nak datang xde bagi hint kan, so kita mmg kena sentiasa bersedia dgn apa pn yg akan t'jadi..last friday, my friend n i involved in an accident, tapi time tu bukan saya la yg drive, mmbr yg drive..kereta & moto..sangat-sangat b'syukur akak & abg yg naik moto tu xde apa cuma luka ringan je dan kami juga tiada apa cuma gangguan emosi sahaja..tetapi pengalaman t'sebut sedikit sebanyak membuatkan saya takut balik tuk drive sendiri..huhu

sedikit sebanyak selepas dr kejadian itu t'rasa betapa perlunya lelaki d'dalam hidup ini, coz cara pemikiran lelaki n perempuan dlm m'yelesaikan masalah nie b'lainan..thankz untuk kwn-kwn yg dtg membantu..



p/s :: d'harapkan abg-abg, kakak-kakak, adik-adik, pakcik-pakcik, makcik-makcik jika memandu tu haruslah berhati-hati dan ikut lah undang-undang yg telah d'tetapkan :)

Thursday, December 6, 2012

entry disember ;)

da lama sangat rasanya x update entry baru..banyak benda sebenarnya nak cita tp tiada masa yg sesuai untuk jari jemari runcing ini untuk menaip..hehe pejam celik pejam celik disember datang lagi..tahun 2012 hampir menutup tirainya dan 2013 bakal  menyusul..akhir-akhir tahun makin nie ramai kawan-kawan seangkatan yg telah b'tukar tittle, congratz & happy for all of u, doa-doa kan la saya akan m'ikut jejak langkah anda semua :D da penat jgk sbnr nya nie menunggu mr.right yg x kunjung-kunjung tiba tp harus sabar kan, ALLAH knows the best for me ;) and one more things for one of my friend dat i consider my close friend o best friend, congratz for ur engagement..dan secara jujur nya saya sedikit terasa hati kerana anda merahsiakan nya dari saya, even tho mmg ada org kata b'tunang itu tidak patut d'hebahkan but i think if u consider i one of ur friend x salah kot kalau nk cite kan..but it's ok, apa-apa pn semoga the next stage b'jalan dgn lancar..

alhamdullilah, bulan disember d'mulai dgn berita gembira coz dpt renew contract kerja lagi, but the sad thing member yg sebilik sebelum nie xdapat nk renew contract dan saya kembali b'seorangan tanpa teman bekerja & teman b'borak..huhu (alone again a.k.a forever alone ;p)

impian sebelum muncul nya tahun 2013 ;)