CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 29, 2013

JUVANA


adakah dikira sebagai pesalah juvana jika pergi menonton juvana the movie ;p sebagai peminat zahiril adzim cite nie mmg jadi movie harus tonton :)




cite dia kali nie mmg agak extreme & sedikit ganas..tp yang pasti cerita nie mmg tidak menghampakan..dapat la lepaskan rindu sama budak-budak juvana nie sume ;p

SINOPSIS JUVANA THE MOVIE

Kisah ini bermula beberapa bulan selepas tamatnya drama Juvana. Watak utama, Daim, yang telah dibebaskan dari sekolah juvana ekoran didapati tidak bersalah membunuh ibunya, kini cuba menjalankan kehidupan di dunia luar. Namun didapati bahawa kehidupan di dunia luar tidak jauh bezanya dari kehidupan dipenjara juvana.
Daim mula bersekolah di sekolah menengah biasa dengan harapan untuk menamatkan pengajian SPMnya. Di situ dia dibuli oleh pelajar lain dan tidak mempunyai sebarang kawan melainkan Sara, seorang gadis. Pengawal yang mengetahui statusnya sebagai bekas pelajar juvana sentiasa memerhatikannya. Daim juga bekerja keras di sebuah kilang membuat batu bata untuk menyara hidupnya. Statusnya sebagai bekas pelajar juvana juga menjadikannya tumpuan pekerja lain. Kalau ada salah dan silap yang berlaku, maka dia yang dipersalahkan.

Monday, January 21, 2013

pahang vs selangor...

akhirnya t'tunai suda impian nak tgk bola kt stadium..hehe lagi happening bila p tgk dgn geng bus sekolah :)


 even pahang kalah 3-2 dgn selangor tp itu xde hal la..ttp b'puas hati dgn prestasi pahang :)



 p/s :: hitam putih tidak akan hilang...

Wednesday, January 16, 2013

Tuesday, January 15, 2013

ku tahu ku adaMu..

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia

Kau berikan ku kekuatan
Tuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

Kerna kau yang satu
Yang setia bersama ku
Dikala ku jatuh ku bangkit kernaMu
Ku tahu ku adaMu disisi ku selalu
Bantulah hambaMu mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

ku merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan




sangat-sangat memberi inspirasi kepada saya supaya harus kuat menempuhi segala cabaran dan dugaan di dalam kehidupan :)

"Tidak ada insan suci yang tidak mempunyai masa lampau dan
tidak ada insan yang berdosa yang tidak mempunyai masa depan". 


cite setia hujung nyawa guna lagu nie..suka-suka..hehe

Tuesday, January 8, 2013

lawatan sambil belajar ;)

last weekend meluangkan masa bwk my dear fayyadh nadhmi ke zoo negara tgk binatang-binatang, nama nya pn zoo kn mst la ada binatang je..hehe :D 


seronok tgk fayyadh excited tgk binatang-binatang tu sume, yg sbnr nya maklong dia sekali excited, last sekali g zoo 20 tahun dlu kot..hehe
kawan b'gaduh fayyadh nadhmi nie..hehe moksu dia :)

 sayang sangat kat dia :)
penat la jgk nk round-round satu zoo nie, tp xpe exercise utk kuruskan badan :p