CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, February 6, 2013

mainan perasaan..

hati ini sudah penat dengan mainan perasaan...penat untuk mencari yang sempurna, tetapi jangan diharapkan kesempurnaan jika diri sendiri tidak begitu sempurna.

Bila hati sering terluka, perkara yg amat merisaukan ialah bila suatu ari nanti akan tertutup pintu hati ini untuk insan yg bernama lelaki.but for this moment, i still can endure all of it..dan semoga saya dapat bertahan hingga ke akhirnya.

Jika benar antara kami punya cinta.. hanya Dia Yang Maha Sempurna saja menentukannnya... biar la semuanya terjadi dengan takdir dariNya... bukan pengaruh nafsu... bukan pada rupa... bukan untuk harta dan bukan jua kerana usia... biarlah untuk Yang Esa...

Aku bertekad bukan kerana sudah sering terluka... tapi kerana hati ini sudah cukup terdera... sudah banyak dosa.. dan sangat2 memohon perlindungan dariNya...

Ya Allah... jika benar ada jodoh yang terbaik buat ku dalam ilmu Mu, temukanlah kami dalam keadaan diredhai Mu... janganlah kau berpalingkan hati ku untuk cinta pada yang salah... cinta kerana nafsu, cinta kerna dunia... sesungguhnya telah banyak dosa yang aku lakukan... bantulah hamba Mu ini Ya Allah...Ya Allah.. Engkau lah Tuhan sekalian alam... mencipta langit dan bumi.. yang mencipta Adam dan Hawa... dan mencipta setiap wanita untuk seorang suami... hanya kepada Kaulah aku berserah segala-galanya.... jauhkanlah aku dari dia yang jauh dari keredhaan Mu... yang bukan jodoh Terbaik untuk ku pada pengetahuan Mu.. tapi jika sebaliknya... hanya Engkaulah yang Maha Mengetahui... Aminn.


p/s ::wahai kaum adam.. jangan bagi harapan kepada wanita jika anda tidak berniat utk memperisterikan nya.

2 comments:

sabella mohamad said...

sabar kak . in shaa Allah akak akan bahagia dengan si dia . kalau dah jodoh , mmg tak kemana . yakin dengan Allah 101%

ika said...

kalau ada jodoh x ke mana la...kalau lelaki tu terbaik utk awk, Allah xkn pisah kn awk dengan dia...tp kalau terpisah,maknanya ada org yg lebih baik sedang tggu awk...:)