CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 18, 2013

nasihat menasihati ;)

buat masa sekarang saya tidak bercinta, bertunang ataupun berkahwin, but sometimes saya akan bg nasihat o pendapat untuk org yg bercinta, bertunang dan berkahwin.kalau pengalaman bercinta mayb la ada kn :D tp kalau bertunang & berkahwin tu mmg x la..for me pengalaman tu x berapa penting untuk kita bagi pendapat o nasihat..tp pengalaman tu penting itu kita belajar sesuatu dari nya n pengalaman akan mematangkan kita..setuju x?? :)

mcm saya kawan-kawan mmg ramai yg da bertunang & berkahwin, adik saya sendiri pn da berkahwin..dan kalau untuk adik tu saya mmg akan dijadikan tempat untuk mengadu, walaupun tiada pengalaman alam perkahwinan saya akan sedaya upaya bagi nasihat atau solution yg sy rasa boleh di guna pakai..kahwin di usia yg muda mmg banyak cabaran nya..tempoh bertunang pn bnyk cabaran & dugaan nya..sbb tu org tua-tua selalu pesan tunang tu jgn lelama sngt ;)

kadang-kadang kita tau nak bagi pendapat o nasihat kt org tu bila sampai masa kita nnt xtau la mcm mana kn..hehe ;p but sometimes i also need my personal adviser..angkat tangan cpt sape yg volunteer nk jd personal adviser saya ;)






Tuesday, June 4, 2013

saya ok..saya da besar.. ;)

sapu-sapu sawang sikit, lap-lap habuk n debu sikit..hehe lama sangat rasa nya xjenguk blog nie..rindu rasanya i pada u cik blog :D sedikit sibuk dengan tugas-tugas harian..

lagipun time cuti-cuti sekolah nie orang sibuk kenduri sana-sini, tp apa kaitan ngan ko kn bkn ko yg kena buat persiapan juz g makan n jumpa pengantin je..hehe xkira itu pn kira sibuk jgk..

untuk kengkawan sekolah, universiti, kawan kerja, kawan baik & sume kengkawan la yg telah mendirikan rumahtangga selamat pengantin baru, n kepada yg bertunang selamat menjadi tunangan org ;)

kepada yang single mingle seperti tuan belog nie d'harap b'sabar ;) tp sebenarnya bila tgk kwn-kwn da ramai yg kawin mmg ada rasa something xtau nk ckp rasa tu mcm mana..rasa-rasanya org yg seangkatan je yg faham..hehe but sy ok, sy da besar sy kena pk positive, everything happen for the reason..xperlu bersedih melihat kebahagian org lain :) bila da besar nie xblh la nk terlalu bergantung kepada somebody o someone, kena belajar buat n lakukan seorang diri..sbb nya saya rasa sy da besar coz sy da blh drive sendiri-sendiri..hehe al-maklum la b4 dis sy adalah seorang yg sangat-sangat penakut nk bwk kete ;p

xkira apa pn masalah yg datang, masalah kerja, masalah peribadi, masalah duit, kita kena sabar,,Sabar menghadapi apa jua masalah tu indah sebenarnya.Sebab masalah boleh jadi peluang.Sebab kita akan jadi lebih matang dan dewasa dari sebelumnya.Percayalah Allah tu takkan zalim pada hamba-nya.Dia hanya memberi ujian yang kita mampu tanggung je.Dari mata kasar kita takkan nampak apa hikmah yang kita dapat selain selepas kita redha tu ada macam-macam benda baik berlaku pada kita.Ada orang tolong tanpa diminta, ada orang sayang tanpa kita duga, dapat rezeki terpijak tak disangka-sangka :)