CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, June 4, 2013

saya ok..saya da besar.. ;)

sapu-sapu sawang sikit, lap-lap habuk n debu sikit..hehe lama sangat rasa nya xjenguk blog nie..rindu rasanya i pada u cik blog :D sedikit sibuk dengan tugas-tugas harian..

lagipun time cuti-cuti sekolah nie orang sibuk kenduri sana-sini, tp apa kaitan ngan ko kn bkn ko yg kena buat persiapan juz g makan n jumpa pengantin je..hehe xkira itu pn kira sibuk jgk..

untuk kengkawan sekolah, universiti, kawan kerja, kawan baik & sume kengkawan la yg telah mendirikan rumahtangga selamat pengantin baru, n kepada yg bertunang selamat menjadi tunangan org ;)

kepada yang single mingle seperti tuan belog nie d'harap b'sabar ;) tp sebenarnya bila tgk kwn-kwn da ramai yg kawin mmg ada rasa something xtau nk ckp rasa tu mcm mana..rasa-rasanya org yg seangkatan je yg faham..hehe but sy ok, sy da besar sy kena pk positive, everything happen for the reason..xperlu bersedih melihat kebahagian org lain :) bila da besar nie xblh la nk terlalu bergantung kepada somebody o someone, kena belajar buat n lakukan seorang diri..sbb nya saya rasa sy da besar coz sy da blh drive sendiri-sendiri..hehe al-maklum la b4 dis sy adalah seorang yg sangat-sangat penakut nk bwk kete ;p

xkira apa pn masalah yg datang, masalah kerja, masalah peribadi, masalah duit, kita kena sabar,,Sabar menghadapi apa jua masalah tu indah sebenarnya.Sebab masalah boleh jadi peluang.Sebab kita akan jadi lebih matang dan dewasa dari sebelumnya.Percayalah Allah tu takkan zalim pada hamba-nya.Dia hanya memberi ujian yang kita mampu tanggung je.Dari mata kasar kita takkan nampak apa hikmah yang kita dapat selain selepas kita redha tu ada macam-macam benda baik berlaku pada kita.Ada orang tolong tanpa diminta, ada orang sayang tanpa kita duga, dapat rezeki terpijak tak disangka-sangka :)



5 comments:

Cik Eyra said...

semoga dipertemukan dgn jodoh yg baik :) aminnn~~~

Addin said...

nice words :)

latifah zainal said...

yeahhh...sabar dan terus bersabar..

cik natasya (: said...

good . saya ok , saya dah besar . In shaa Allah , ada jodohnya suatu ari nanti . cepat atau lambat jer . And tahniah dah boleh drive ! jangan berlumba plak , hehe :)

Badrina Ibtisam said...

Sabar ye kak..
Pasti ada kebahagian untuk akak. doa selalu ye. =')
apapun nice entry.
Sabar itu indah. <3